State of Palestine
Diplomatic Representation
Athens

Δελτίο Τύπου

Δήλωση επί της ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί τους Έλληνες Φίλους μας να μεταφράσουν την αλληλεγγύη τους  με τον λαό μας σε ενέργειες που θα τερματίζουν την ισραηλινή κατοχή, επιτρέποντας στον λαό μας να ασκήσει το δικαίωμα του για αυτοδιάθεσή και να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενσωματώνοντας το Εθνικό Κυρίαρχο Κράτος τους με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα,  στα σύνορα του 1967.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, που θεσπίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 2 Δεκεμβρίου 1977 για τη μνήμη της διχοτόμησης της Παλαιστίνης σε δύο κράτη, εκφράζει την εκτίμησή της προς το Ελληνικό κράτος , το κοινοβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, τους δήμους, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις ομάδες αλληλεγγύης, που τιμούν με την ευκαιρία αυτή, απορρίπτοντας την αδικία, την κατοχή και υποστηρίζοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού μας.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει ότι η πρωταρχική ευθύνη στην εφαρμογή αποφάσεων που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό ζήτημα από το 1947 έως σήμερα είναι η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών και των θεσμών τους. Δεν είναι πλέον αποδεκτό ότι το Ισραήλ «το κράτος κατοχής» παραβιάζει τους  Διεθνείς Νόμους, με τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες, κράτηση και οικοδόμηση εποικισμών στα Παλαιστινιακά Εδάφη που αναγνωρίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει την ικανότητα του λαού μας και της ηγεσίας του να ξεπεράσει αυτό το στάδιο, να αντιμετωπίσει όλα τα έργα και τα σχέδια που αποσκοπούν στην εκκαθάριση της εθνικής υπόθεσης, υπονομεύοντας τα δικαιώματά τους να επιστρέψουν στα εδάφη τους, και να βρουν αναφορές στη διευθέτηση, οι οποίες το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να τους επιβάλουν ως υποκατάστατο των σχετικών ψηφισμάτων της Διεθνούς Νομοθεσίας.

Η Διπλωματική  Αντιπροσωπεία  του Κράτους της Παλαιστίνης καλεί με την ευκαιρία αυτή να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραηλινό κράτος κατοχής και στο Κοινοβούλιο του «Κνεσσέτ» για τις ρατσιστικές αποφάσεις και νόμους του που νομιμοποιούν αυτό το σύστημα φυλετικών διακρίσεων εις βάρος όλων των μη Εβραίων, που αντικατοπτρίζεται στο δίκαιο έθνους-κράτους και σε δεκάδες νόμους που αντιβαίνουν στους διεθνείς νόμους, τις συμβάσεις και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη, ούτε ασφάλεια, ούτε σταθερότητα στη Μέση Ανατολή με τη συνέχιση της ισραηλινής κατοχής. Το κατοχικό κράτος (Ισραήλ) δεν μπορεί να απολαμβάνει την ασφάλεια, εφόσον ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται την αδικία και καταπίεση εδώ και  72 χρόνια. Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με την ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με  πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καλώντας την Ελλάδα και τις χώρες του κόσμου που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης να προχωρήσουν και να συνδράμουν στην επίτευξη της ανεξαρτησίας του.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης με την ευκαιρία αυτή, χαιρετίζει την επιμονή των ανθρώπων μας στα πάτρια εδάφη, στα στρατόπεδα προσφύγων και στη διασπορά. Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία  του Κράτους της Παλαιστίνης χαιρέτισε επίσης το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, πρωτίστως και κυρίως το παγκόσμιο κίνημα μποϊκοτάζ, BDS που απορρίπτει τη ρατσιστική κατοχή του Ισραήλ και τις φυλετικές διακρίσεις που ασκούνται κατά του Παλαιστινιακού λαού και την εκστρατεία αλληλεγγύης από τους Έλληνες φίλους μας που διεξάγεται εδώ και  δεκαετίες.

Τέλος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το