Στην απόφαση να καλύψουν από την τσέπη τους το κόστος των τεστ για να εξεταστούν για κορονοϊό οδηγήθηκαν οι 28 εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών στο Ηράκλειο, με στόχο να ανοίξει το σχολείο τους νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Στο σχολείο επιβλήθηκε το κλείσιμο, δύο μέρες μετά την αρχική λειτουργία του καθώς μια δασκάλα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Μάλιστα, το κρούσμα είχε γίνει γνωστό από την Κυριακή πριν τον αγιασμό, ωστόσο αρχικά θεωρήθηκε πως το σχολείο μπορούσε να ξεκινήσει τη λειτουργία του, μετά από σχετική απολύμανση.  

Ωστόσο, η ανησυχία των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών οδήγησε τελικά σε κλείσιμο του σχολείου, την Τετάρτη, μετά και από σύσταση της Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Την τελική απόφαση έλαβε το Υπουργείο Παιδείας, ορίζοντας πως το σχολείο θα μείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε 10ήμερη καραντίνα. 

Στην πορεία οι γονείς αναζήτησαν οικονομική ενίσχυση  από τον Δήμο Ηρακλείου ώστε να υποβληθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε τεστ (καθώς είχαν έρθει σε επαφή με τη δασκάλα που ήταν ήδη θετική) και να καταφέρουν να ανοίξει πιο γρήγορα το σχολείο, όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  Μαρία Σεβαστάκη. 

Σήμερα και καθώς δεν βρέθηκε λύση από την πλευρά του Δήμου λόγω των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τη διενέργεια των τεστ, οι 28 εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν πως θα καλύψουν με δικά τους έξοδα τα τεστ, ως μία προσπάθεια να ανοίξει με ασφάλεια το σχολείο ακόμα και νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το