Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στη Γάζα κατηγόρησε το Ισραήλ ότι έκλεψε τα όργανα από τα 80 Παλαιστίνιους νεκρούς που επιστράφηκαν νωρίτερα στο συνοριακό πέρασμα Karam Abu Salem (Kerem Shalom).
«Το γραφείο μέσων ενημέρωσης καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την περιφρόνηση του ισραηλινού στρατού κατοχής για την αξιοπρέπεια των πτωμάτων των 80 μαρτύρων μας που είχε κλέψει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου του, καθώς τα παρέδωσε ακρωτηριασμένα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
«Μετά την εξέταση των σορών, είναι σαφές ότι τα χαρακτηριστικά των σκοτωμένων είχαν αλλάξει πολύ, σε σαφή ένδειξη ότι η ισραηλινή κατοχή τους είχε κλέψει ζωτικά όργανα», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» παλαιστινιακά σώματα και ζήτησε μια ανεξάρτητη διεθνή ερευνητική επιτροπή για την απαγωγή παλαιστινιακών σωμάτων και την κλοπή των ζωτικών οργάνων τους.
«Το Ισραήλ έχει και στο παρελθόν κάνει εκταφές νεκρών στη Τζαμπαλία και έχει κλέψει μερικά από τα πτώματα, επιπλέον του γεγονότος ότι έχει ακόμα δεκάδες πτώματα από τη Λωρίδα της Γάζας στην κατοχή του», ανέφερε το γραφείο.

πηγή: aljazeera.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το