Επιστολή – κείμενο διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας έστειλαν 101 γονείς μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης για τα συνεχιζόμενα κενά στην Ειδική αγωγή (τμήμα Ένταξης και παράλληλη στήριξη) στο σχολείο τους και σε όλα τα σχολεία…Επισημαίνουν μεταξύ άλλων: “Η κυρία Νίκη, ο κύριος Αλέξανδρος, ο κύριος Ιωάννης. Οι αρμόδιοι Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και φαρισαίοι. Αυτοί που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στα φίλα προσκείμενα κανάλια, χωρίς αντίλογο, και λένε πώς δεν υπάρχουν κενά. Αυτοί που βλέπουν τα παιδιά μας σαν νούμερα και αρκούνται στην κάλυψη της Ειδικής Αγωγής στο 60, 70, 80% αντί να ντρέπονται που το 40, 30, 20% που το 1 ακόμη παιδί παραμένει χωρίς την στήριξη που απαιτείται.

Στο σχολείο μας (το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης), λείπουν Δεκέμβρη μήνα του 2022 (μετά από 4 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών), 3 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, με συνέπεια 6 παιδιά (γιατί οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παράλληλης μοιράζονται αναγκαστικά από τάξη σε τάξη) να έχουν ελλιπή στήριξη.”

Η Επιστολή διαμαρτυρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
TΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ: 
1.Υπουργειο Παιδείας-ΚΥ 
2. Δ/νση ΠΕ Γ/Αθήνας

Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στην Ειδική Αγωγή ΤΩΡΑ

Ο Πάνος, ο Γιώργος, η Μαρία, η Δήμητρα… Είναι τα παιδιά μας που περιμένουν την στήριξη που χρειάζονται.

Η κυρία Ελένη, ο κύριος Γιώργος, η κυρία Βίκυ. Οι δάσκαλοι στα τμήματα των παιδιών που περιμένουν στήριξη, οι δάσκαλοι που παλεύουν να τα φέρουν βόλτα χωρίς να μείνει κανένα παιδί πίσω.

Η κυρία Νίκη, ο κύριος Αλέξανδρος, ο κύριος Ιωάννης. Οι αρμόδιοι Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και φαρισαίοι. Αυτοί που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στα φίλα προσκείμενα κανάλια, χωρίς αντίλογο, και λένε πώς δεν υπάρχουν κενά. Αυτοί που βλέπουν τα παιδιά μας σαν νούμερα και αρκούνται στην κάλυψη της Ειδικής Αγωγής στο 60, 70, 80% αντί να ντρέπονται που το 40, 30, 20% που το 1 ακόμη παιδί παραμένει χωρίς την στήριξη που απαιτείται.

Στο σχολείο μας (το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης), λείπουν Δεκέμβρη μήνα του 2022 (μετά από 4 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών), 3 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, με συνέπεια 6 παιδιά (γιατί οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παράλληλης μοιράζονται αναγκαστικά από τάξη σε τάξη) να έχουν ελλιπή στήριξη.

Στα τμήματα αυτών των παιδιών η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει μετ’ εμποδίων παρά την ηρωική προσπάθεια των εκπαιδευτικών των τάξεων που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα.

Την ίδια ώρα, χωρίς εκπαιδευτικό παραμένει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και το Τμήμα Ένταξης, αφήνοντας χωρίς βοήθεια 15-20 παιδιά που την χρειάζονται.

Και όλα αυτά δεν είναι βίτσια απαιτητικών γονέων, είναι ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και που στοιχειοθετούνται από αντίστοιχες γνωματεύσεις δημόσιου Φορέα (ΚΕΔΑΣΥ).
Τα ίδια συνέβησαν και πέρυσι, τα ίδια και πρόπερσι…Τα ίδια συμβαίνουν και σε εκατοντάδες άλλα σχολεία.
Οι επιστολές που ο Σύλλογος μας έχει απευθύνει σε εσάς τους αρμόδιους γίνονται μπαλάκι από την μία Υπηρεσία στην άλλη. Στις συναντήσεις μας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι υπεύθυνοι μας διαβεβαιώνουν ότι στέλνουν τα κενά, αλλά δυστυχώς εν τέλει παραμένουν …κενά.

Σας εφιστούμε την προσοχή. Για εμάς, η κατάσταση αυτή είναι καθημερινό άχθος. Για εσάς, το να παραμένουν τα παιδιά μας χωρίς την αναγκαία στήριξη έχει νομικές, διοικητικές και πολιτικές προεκτάσεις. Να είστε σίγουροι ότι όλες θα σας καταλογιστούν.

Απαιτούμε:

Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά Ειδικής Αγωγής ΤΩΡΑ
Να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών που θα μας απαλλάξουν από το συνεχές άγχος για το πότε, ποια και για πόσο θα έχει παράλληλη στήριξη το παιδί μας.
Να σέβεστε τα παιδιά μας και να τα βλέπετε σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι σαν στατιστικές απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ στα excelόφυλλά σας

Ακολουθούν υπογραφές των γονέων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το