Με αφορμή την πρόσφατη λαθεμένη πληροφόρηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι πέθανε ο Γιώργος Μάγγας και τη διορθωτική ανάρτηση, ας θυμηθούμε ποιος είναι ο Γιώργος Μάγγας και ας τον παρακολουθήσουμε να λύνει το κλαρίνο του σε εκπομπή στην ΕΤ1.

Ο Γιώργος Μάγγας γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 23 Αυγούστου του 1952 από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του δίδαξε τίποτα τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει τον γιο του να γίνεται γιατρός. Ο Γιώργος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με τη μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα βήματα του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά. Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Το MTV τον έχει χαρακτηρίσει ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». https://twitter.com/Marka2_/status/1560304981588279298

Δεν ξεχωρίζει μόνο για το παίξιμό του αλλά και το ντύσιμό του με τα λαμέ λαμέ κουστούμια σε φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία πάντα ράβει και επιμελείται η σύντροφός του, Τζούλη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το