Ανακοίνωση Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Για όσους γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα η είδηση πως η ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, χρηματίζονταν από το Κατάρ δεν προξένησε και μεγάλη εντύπωση. Η εν λόγω ευρωβουλευτίνα, αφού χρηματοδοτήθηκε αδρά, έφτασε να μας λέει πως στο Κατάρ έχουν από τα καλύτερα εργασιακά καθεστώτα. Σαν να λες ότι στην κόλαση συχνάζουν άγιοι άνθρωποι. Το σκάνδαλο φυσικά δεν κουκουλώνεται επειδή ο Ανδρουλάκης τη διέγραψε αμέσως από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι Ευρωσοσιαλδημοκράτες. Εδώ μιλάμε για το τρίδυμο εκτροφείο σκανδάλων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), όπου κάθε τρεις και λίγο κάποιο μεγαλοστέλεχος εμφανίζεται να βάζει βαθιά το χέρι στο μέλι. Από τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου, ως τον Φουρθιώτη και τη λίστα Πέτσα υπάρχει μία ατελείωτη μηχανή όπου το κρατικό χρήμα γίνεται λεία των επιτήδειων των κομματικών μηχανισμών.

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια του κόσμου ο λαός φτωχοποιείται, το κοινωνικό περιθώριο αυξάνεται και ο απλός πολίτης σκέφτεται τα δύο λίτρα θέρμανσης παραπάνω, τα αγαπημένα τέκνα της άρχουσας τάξης (βουλευτές, στελέχη, παπάδες, τραπεζίτες) παίζουν με τα εκατομμύρια. Τώρα το Κατάρ, θέλοντας να διαφημιστεί για το Μουντιάλ, επέλεξε στο ευρωκοινοβούλιο τους αδύναμους κρίκους που ανήθικα, αμοραλιστικά, σαν κοινοί κακοποιοί ανέλαβαν να το εκφράσουν και να το ωραιοποιήσουν. Το Κατάρ με το ένα χέρι εκμεταλλεύεται ασύστολα την εργατική δύναμη χιλιάδων Ασιατών προλετάριων, αλλά με τ’ άλλο χέρι μπουκώνει με πολύ χρήμα πολιτικά στελέχη σαν την Καϊλή για να μπει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Αν ξύσεις προσεκτικά έναν αστό πολιτικό, πίσω θα βρεις ένα διεφθαρμένο και ανήθικο πρόσωπο. Αλλά το βαθύτερο ζήτημα είναι οι ρίζες του δέντρου που κάνουν αυτούς τους καρπούς. Είναι η παρακμή τους που δεν έχει τέλος κι αρχή.

Τώρα, μπροστά στις εκλογές, τα θερμοκήπια σαπίλας θα φωνάζουν τις πομπές των υπολοίπων. Αλλά ο λαός ξέρει! Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Πολύ δε περισσότερο είναι και διεφθαρμένος ως το κόκκαλο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το