Τέσσερις εργαζόμενοι με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ, το Θριάσιο και το «Γεννηματάς». Τέσσερις εργάτες που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στα διυλιστήρια της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους. Τέσσερις άνθρωποι, θύματα ενός ακόμα φοβερού ατυχήματος στον χώρο εργασίας τους σε μία από τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των διυλιστηρίων. Εργάτες με πρόσωπο, με ονοματεπώνυμο, με τους συγγενείς έξω από τις μονάδες να αγωνιούν για την τύχη τους. Και γύρω; Γύρω σιωπή!

Κανείς δεν θέλει να ταράξει τον ύπνο των πολιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών με δυσάρεστες ειδήσεις. Κανείς δεν θέλει να ταράξει και τον ύπνο της κυβέρνησης. Ούτε για τα μάτια δεν έσπευσε στο νοσοκομείο ένας από τους ευαίσθητους υπουργούς, έστω για να ελέγξει αν όλα γίνονται σωστά, αν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματισμένων εργατών.

Τα δελτία των 8 σίγησαν με μια ξερή είδηση -στην καλύτερη περίπτωση- για τον βαρύτατο τραυματισμό, χωρίς να δώσουν κανένα παραπάνω στοιχείο. Προφανώς η είδηση αυτή κρίθηκε πολύ δευτερεύουσα από τα δημοσιογραφικά επιτελεία και ίσως για τον λόγο αυτόν κανένας ρεπόρτερ δεν βρέθηκε στον χώρο του ατυχήματος, κανένας εργαζόμενος δεν κλήθηκε να μιλήσει, κανένας δεν αναζήτησε τους αρμόδιους γιατρούς για να μάθει και να πληροφορήσει τους πολίτες για την κατάσταση των τραυματισμένων.

Παρ’ ότι οι ιδιοκτήτες της Motor Oil διαθέτουν πληθώρα ΜΜΕ και θα μπορούσαν να δώσουν από πρώτο χέρι πληροφορίες στους αναγνώστες και τους τηλεθεατές τους, προτίμησαν να αφήσουν τα δημοσιογραφικά τους επιτελεία στο σκοτάδι.

Και καλά εκείνοι που προφανώς δεν θέλουν να χαλάει η καλογυαλισμένη τους εικόνα. Η δημόσια τηλεόραση; Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί; Αλαλοι…

Πηγή: Άντα Ψαρρά – efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το