Στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών παραμένει εδώ και μήνες ο Καναδάς. Η κυβέρνηση Τριντό (που αποτελεί πρωτοστάτη “στο μέτωπο των δυτικών δημοκρατιών ενάντια στα απολυταρχικά καθεστώτα Ρωσίας και Κίνας” υπό την μπαγκέτα του Μπάιντεν) αποδεικνύεται εγκληματικά αδιάφορη και εχθρική ως προς τη λήψη έστω και των στοιχειωδέστερων μέτρων πυροπροστασίας-δασοπυρόσβεσης-προστασίας της περιουσίας, της υγείας, της εργασίας και τελικά της ίδιας της ζωής των εργατολαϊκών στρωμάτων, χαρακτηρίζοντας κατά τα γνωστά τις εν λόγω δαπάνες ως “αντιαναπτυξιακές”.

Τραγικός απολογισμός της ανεμπόδιστης επέλασης των 2.355 πύρινων μετώπων από την αρχή του έτους (και ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 437 πυρκαγιές εκ των οποίων 420 χαρακτηρίζονται προκαταβολικά “εκτός ελέγχου”) είναι η μετατροπή 42 εκ. στρεμμάτων σε κρανίου τόπο. Εξάλλου 20,000 άνθρωποι τουλάχιστον έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σύμφωνα με τον υπουργό ετοιμότητας για έκτακτες ανάγκες Μ. Μπλερ σε ολόκληρη την (ανοχύρωτη αλλά κατά τα άλλα ανεπτυγμένη) καναδική επικράτεια σημαντικά οδικά δίκτυα και αγροτικές εκτάσεις παραμένουν αποκλεισμένα. Τις τριτοκοσμικές εικόνες συνοδεύουν οι εκτεταμένες διακοπές των τηλεπικοινωνιών και των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο καπνός μεταφέρθηκε και στις γειτονικές ΗΠΑ, όπου το κόκκινο νέφος αιθαλομίχλης κάλυψε τη Ν. Υόρκη και μεγάλο τμήμα των βορειοανατολικών ακτών της χώρας.

Για ιστορικές πυρκαγιές έκανε λόγο ο Μπάιντεν, ο οποίος -σε εφαρμογή ενός νέου ιδιότυπου λοκντάουν-επικαλείται για άλλη μια φορά την …ατομική ευθύνη καλώντας τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να φορούν μάσκα, κλείνοντας παράλληλα σχολεία και πανεπιστήμια και κηρύσσοντας πολλές περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέναντι στα “εμμονικά συστήματα καιρού”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το