Στις 6/4 έγινε από μια σειρά δυνάμεις,ανάμεσα τους και η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ-ΑΑΣ), συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με αφορμή τα 70 χρόνια απ’ την ίδρυση του ιμπεριαλιστικού  συνασπισμού του ΝΑΤΟ. Οι εμπειρίες τόσο του ελληνικού λαού όσο και των λαών πολλών άλλων χωρών απ’ το ρόλο που έχει παίξει αυτός ο  επιθετικός ιμπεριαλιστικός  οργανισμός είναι γνωστές. Γνωστές όμως είναι και οι προσπάθειες διαφόρων αστικών πολιτικών δυνάμεων στο πλαίσιο της πολιτικής της υποτέλειας να παρουσιάσουν μια απόλυτα ψευδή εικόνα για το πραγματικό πρόσωπο της επιθετικής αυτής πολεμικής μηχανής. Στις σημερινές συνθήκες, την προσπάθεια να ξεπλυθεί  και να εμφανιστεί το ΝΑΤΟ  ως οργανισμός ειρήνης και ασφάλειας την έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύεται ότι είναι και αυτή  μια υποτελής κυβέρνηση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα φιλοπόλεμα  σχέδια του ΝΑΤΟ, με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια αυτά. Τα τελευταία χρόνια οι αντιιμπεριαλιστικές και αντιπολεμικές  κινητοποιήσεις βρίσκονται σε ύφεση και είναι άμαζες.

Απ’ την κατάσταση αυτή δεν ξέφυγε και η  πορεία της 6/4, που έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αφού συγκέντρωσε μερικές δεκάδες μόνο διαδηλωτών κυρίως κάτω απ’ το πανό της ΛΑ-ΑΑΣ.  Κάτω απ’ τις συνθήκες αυτές εκφράστηκε σοβαρός προβληματισμός για το πού μπορεί να φτάσει η πορεία και με συμφωνία και του ΚΚΕ (μ-λ), αποφασίστηκε η πορεία να φτάσει μέχρι τη Βουλή. Για το ζήτημα αυτό έγινε, μάλιστα, συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων των οργανώσεων που ήλθαν στα Προπύλαια και υπήρξε κοινή άποψη, λόγω των όρων πραγματοποίσης της πορείας (μικρή συμμετοχή,βροχόπτωση), η πορεία να καταλήξει στη Βουλή.

Όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή,  επειδή  μία μικρή ομάδα  του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, από άλλη ξεχωριστή συγκέντρωση,     κατευθύνθηκε  προς την αμερικανική πρεσβεία, το ΚΚΕ μ-λ, επηρεαζόμενο από αυτό,  άλλαξε γνώμη και επέμεινε  να γίνει όχι  αυτό που είχε συμφωνηθεί  αλλά  να πορευτεί το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ στην  πρεσβεία. Γι’ αυτή την ξαφνική αλλαγή άλλες  δυνάμεις  έκφρασαν την ένστασή  τους. Τελικά η πορεία έφτασε μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν καμία ιδιαίτερη σημασία και θα περνούσαν χωρίς σχόλιο αν δεν διαπιστώναμε ότι το  ΚΚΕ (μ-λ)  ανέβασε  ένα ρεπορτάζ στο blog “αντιγειτονιές” που στρεβλώνει τα γεγονότα. Καλό είναι κάποιος να  μην τα παραμορφώνει καθώς επίσης να μην υποτιμά και την πραγματικότητα. Όπως καλό είναι να εφαρμόζεται  αυτό που συμφωνείται και να μην ετεροκαθορίζεται η πράξη της  ΛΑ-ΑΑΣ από την πράξη άλλων (ειδικά του αντιεξουσιστικού – αναρχικού χώρου).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το