Ανταπόκριση

  Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, η απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων της «Μαλαματίνας», καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών(ΠΟΕΕΠ), η οποία είχε κηρύξει για σήμερα απεργία στον κλάδο, ως απάντηση στην τρομοκρατική απόλυση των δύο απεργών της «Μαλαματίνας» και συνδικαλιστικών στελεχών, του Προέδρου της, Γιάννη Φραγγίδη και του Άρη Μερκενίδη, Προέδρου του κλαδικού Σωματείου Οδηγών-Πωλητών. Από τις 6πμ συγκεντρώθηκαν οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι, ενώ άμεσα έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η πίσω είσοδος, από όπου και μπαίνουν, σαν κλέφτες με την προστασία των ΜΑΤ, οι απεργοσπάστες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο, ενώ με την κλούβα έκλεισαν την κεντρική οδό του Καλοχωρίου. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αστυνομία δεν έκλεινε την κυκλοφορία, στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη ΒΙΠΕ της Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας έτσι να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό, με εργαζόμενους που θα περνούσαν για να πάνε στις δουλειές τους, αλλά  θα έβρισκαν μπροστά τους συγκεντρωμένους και βασικά την κλούβα των ΜΑΤ που είχε κλείσει πλήρως το δρόμο. Η καλύτερη απάντηση δόθηκε, όταν εκνευρισμένοι εργαζόμενοι κατέβαιναν από τα αμάξια τους και φώναζαν στα ΜΑΤ για το δίκιο των απεργών!   

  Αρκετές ώρες αργότερα, έγινε χρήση χημικών, όταν οι εργαζόμενοι ζητούσαν το λόγο από τα ΜΑΤ, γιατί προστατεύουν τους απεργοσπάστες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας έβγαιναν από το εργοστάσιο, για να προκαλέσουν τους απεργούς.  

  Το Μ-Λ ΚΚΕ βρέθηκε στο χώρο της συγκέντρωσης από το πρωί, με το πανό του και μαζί με τους απεργούς φώναξε τα συνθήματα τους. Τώρα είναι ανάγκη, όλα τα σφυριά να βαρέσουν για την επιτυχία της διαδήλωσης που καλεί το Σωματείο της «Μαλαματίνας», την Παρασκευή  7/10, στις 6.30μμ, μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43, δίπλα από τη Ρωμαϊκή Αγορά).  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το