A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) 

Περιστέρι 19/1/2023

Για την υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ, ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΥΣ!

Με την προσφιλή τακτική «αποφασίζομεν και διατάζομεν», η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δρομολογεί το αμέσως επόμενο διάστημα υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών των ετών 2020, 2021, 2022. Πιο συγκεκριμένα, με την Υ.Α. 5939/Β/21-11-2022 παραβιάζεται ολοκληρωτικά το εργασιακό ωράριο του κλάδου και επιβάλλεται εξ αποστάσεως επιμόρφωση-express 96 ωρών, εκ των οποίων 24 ώρες θα παρασχεθούν με σύγχρονη και 72 ώρες με ασύγχρονη εκπαίδευση. Κάνοντας κουρελόχαρτο και την παραμικρή έννοια εργασιακού δικαιώματος και ελεύθερου χρόνου –κατά τον οποίο, ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, προετοιμάζουμε τα μαθήματα της επόμενης μέρας και διεκπεραιώνουμε πλήθος εξωδιδακτικών και οικογενειακών υποχρεώσεων–, μοναδική σπουδή της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η απορρόφηση των σχετικών με την επιμόρφωση κονδυλίων και η συμμόρφωση των εκπαιδευτικών. Συγχρόνως, θεωρείται αυτονόητο ότι το κόστος του εξοπλισμού και της συνδεσιμότητας για την παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι για μια ακόμη φορά αποκλειστική υποχρέωση των συναδέλφων/-ισσών, μετά άλλωστε και το διαβόητο περσινό κουπόνι των 200 ευρώ. Το ΥΠΑΙΘ, μάλιστα, θεωρεί υπόχρεους παρακολούθησης και όσους πρώην αναπληρωτές συναδέλφους είχαν παρακολουθήσει ήδη την προηγούμενη δεκαετία σχετικά προγράμματα επιμόρφωσης και έχουν λάβει την αντίστοιχη βεβαίωση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ. Απαιτούμε την απόσυρση της κατάπτυστης ΥΑ5939/Β/21-11-2022 και την αντικατάστασή της με νέα, που θα προβλέπει διά ζώσης εισαγωγική επιμόρφωση αποκλειστικά εντός του εργασιακού ωραρίου και με τις αντίστοιχες μετ’ αποδοχών άδειες για τους νεοδιόριστους συναδέλφους.

Συγχρόνως, υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, που βαφτίζει το ψάρι κρέας, ότι το πάγιο αίτημα του κλάδου για καθολική ετήσια περιοδική επιμόρφωση

υπό την αιγίδα του δημόσιου πανεπιστημίου, σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας, δεν έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τη (επι)συμμόρφωση με τα κάθε λογής φιρμάνια της Διοίκησης, ούτε με τις θριαμβολογίες για τις θαυματουργές ιδιότητες των νέων τεχνολογιών και λοιπές χάντρες για ιθαγενείς, όταν οι σχολικές επιτροπές είναι ασφυκτικά υποχρηματοδοτημένες, ούτε με τα κουραφέξαλα νέων μοντέλων διδακτικής σε συνθήκες υπέρογκων υλών, δυσαναπλήρωτων μαθησιακών κενών ελέω τηλ«εκπαίδευσης», Τράπεζας θεμάτων, εξετάσεων PISA και Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Τέλος, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα αναφαίρετα δικαιώματά μας και είμαστε ενάντια σε κάθε ενέργεια που ακυρώνει τις σύννομες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, και σύνδεσης με τον βούρδουλα της μονιμοποίησης με την ατομική αξιολόγηση, τον απόλυτο εξευτελισμό και την υποταγή της νέας γενιάς του κλάδου! Δηλώνουμε ότι οι διαδικασίες – εξπρές κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, να «τρέξουν» τη λεγόμενη ατομική «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών θα βρουν απέναντι σύσσωμη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

  • ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
  • ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΟΛΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

Για το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Η Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική                                                       Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το