ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ως Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου καταγγέλλουμε την παρακολούθηση, τη μεταφορά και την λογοκρισία ολόκληρων μαθημάτων ή επιμέρους αναφορών εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα webex από οποιουσδήποτε τρίτους μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις, ανθρώπους εκτός σχολικής μονάδας.

Δεν μπορεί να λογοκρίνονται επίσημα ή ανεπίσημα εκπαιδευτικοί εν αναμονή ή όχι της αξιολόγησης, επειδή αναφέρονται σε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, απεργιακές κινητοποιήσεις και σε αιτήματα εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο στα δικά τους αιτήματα ως εργαζομένων.

Δεν μπορεί να πέφτουν σε τέτοιο ατόπημα που παραπέμπει σε άλλες εποχές θεσμικοί και μη παράγοντες που περιέργως πως έχουν καταλήξει να είναι ένα παρατηρητήριο….όχι βεβαίως σαν αυτό του Ελσίνκι; Ένα παρατηρητήριο από την ανάποδη.

Μπορεί εκπαιδευτικοί και μαθητές να έχουμε υποχρεωθεί τους τελευταίους μήνες σε εγκλεισμό στα σπίτια μας κάνοντας εξαε, αλλά δε ζούμε σε γυάλα, σε μια φούσκα. Ζούμε σε μια κοινωνία που βράζει.

Και όλοι οι άνθρωποι, όπως έγραψε και ο σοφός Αριστοτέλης, είμαστε συνάμα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά όντα κι όχι απλώς – συμπληρώνουμε εμείς – καταναλωτές ενός κατώτατου μισθού ή μιας εθνικής σύνταξης ή ενός επιδόματος εργασίας ή ανεργίας και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα είμαστε και παιδαγωγοί, δεν είμαστε απλώς διεκπεραιωτές μιας στενά προκαθορισμένης ύλης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το