ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δελτίο τύπου ΕΝΕΚΕΜ – ΠΕΣΥΘ για την κινητοποίηση της 7-5-2021. Νέο ραντεβού στις 21 Μαϊου 2021 ώρα 13:30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων για την παντελή απουσία σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την θέσπιση και κατανομή οργανικών θέσεων για 6 (!) ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα για τους κλάδους Εικαστικών, Θεατρολόγων, Ηθοποιών, Εκπαιδευτικών Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Γερμανικών και Γαλλικών) και Πληροφορικής και παρά την 20ετή πλέον παρουσία των εκπαιδευτικών αυτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει και των επικείμενων 10.500 διορισμών μετά από 10ετή στασιμότητα, το Υπουργείο αγνοεί τους παραπάνω κλάδους και δεν ενημερώνει σχετικά με το επίδικο.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων, σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ε.Λ.Μ.Ε., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και το Συντονιστικό Αναπληρωτών. Επίσης μεμονωμένα μέλη ΔΣ της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. Δυστυχώς οι ομοσπονδίες ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ απόφαση στήριξης, ούτε συμμετείχαν μέσω των μελών, με εκπεφρασμένη άποψή τους, διεκδικώντας ότι και οι προαναφερόμενοι κλάδοι.

ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ!

Εκπρόσωποι των «εξαφανισμένων» κλάδων και εκπρόσωποι αναπληρωτών εκπαιδευτικών συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση. Αν και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο Γ.Γ. εκτός της πληροφορίας πως είναι θετικά διακείμενοι στο αίτημά μας και εξετάζουν πέντε (5!!!) σενάρια για την πραγματοποίησή του, δεν έδωσε ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ το αίτημα της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ και του Π.Ε.ΣΥ.Θ  για ισοκατανομή των διορισμών με ίδρυση των απαραίτητων οργανικών θέσεων ανά κλάδο με βάση ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που φέτος ξεπέρασαν στο σύνολο τις 50.000 (!!!).

Αντ’ αυτού ειπώθηκε πως οι διορισμοί θα γίνουν με αίσθημα δικαίου και αναμένονται ανακοινώσεις εντός του επόμενου 20ήμερου.

Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα πως στο παρά 5 των διορισμών το Υπουργείο ζυγίζει δυσαρέσκειες και ανάλογα των πιέσεων θα μοιράσει και την πίτα.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΝΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ, 13:30 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ!

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!

Ευχαριστούμε τα σωματεία και τις συλλογικότητες που στήριξαν το αίτημά μας και ζητάμε εκ νέου την στήριξή τους αλλά και την στήριξη των ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. σε νέα κινητοποίηση την μεθεπόμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Μαΐου και ώρα 13:30 προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας (σε πρωινή και απογευματινή ζώνη) και διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

• Ζητάμε ΠΛΗΡΗ αποσαφήνιση των 5 «σεναρίων».

• Ζητάμε την ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργείου για ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ.

• Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τους κλάδους Εικαστικών, Θεατρολόγων, Ηθοποιών, Εκπαιδευτικών Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Γερμανικών και Γαλλικών) και Πληροφορικής.

Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ)

Για το Δ.Σ της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΠΑΛΗΟΚΩΣΤΑ ΖΩΗ ΧΑΤΖΗ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το