ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ν. Ηρακλείου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για ΥΓΕΙΑ

Ανταπόκριση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη(1/12), Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που διαλύει το ΕΣΥ και εμπορευματοποιεί την Υγεία.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ήδη από τη Δευτέρα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε καταθέσει πρόταση για στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση των υγειονομικών την Πέμπτη, την ημέρα δηλ που είχε κηρύξει απεργία η ΟΕΝΓΕ. Την πρότασή μας ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, που ούτε ψήφισε ούτε συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση, στηρίζοντας σταθερά και απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Προπαγανδίσαμε στα σχολεία -στο μέτρο του δυνατού- τη συγκέντρωση και την ανάγκη μαζικής καταγγελίας του νομοσχεδίου-ολετήρα των υγειονομικών λαϊκών κατακτήσεων.

Καλέσαμε σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους. Αναδείξαμε το θέμα στη ΓΣ του Ν.Τμήματος της ΑΔΕΔΥ χθες, καταδικάζοντας την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της και των γραφειοκρατικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) και σήμερα βρεθήκαμε στην πλατεία της Συγκέντρωσης, καταγγέλλοντας τα βάρβαρα μέτρα με το πανό, τις προκηρύξεις μας και τις δηλώσεις στα ΜΜΕ της εκπροσώπου της παράταξής μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στη συγκέντρωση, που ελεγχόταν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το λόγο μπορούσαν να πάρουν μόνο οι εκπρόσωποι των σωματείων, ενώ αποκλείστηκαν από το χαιρετισμό της συγκέντρωσης όλες οι άλλες συλλογικότητες του μαζικού χώρου. Η δημοκρατία της μονοφωνίας είναι το σύνηθες καθεστώς του ΠΑΜΕ, ωστόσο εμείς από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -με δεδομένη την απουσία του πανό της ΕΛΜΕ με ευθύνη των δυνάμεων ΣΥΝΕΚ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΑΜΕ που ελέγχουν το προεδρείο- δώσαμε τόπο συσπείρωσης αρκετών εκπαιδευτικών.

Η συγκεντρωση δεν είχε την απαιτούμενη μαζικότητα, όμως φιλοξένησε σωματεία υγειονομικών και από άλλες πόλεις της Κρήτης, καθώς και φοιτητικούς συλλόγους του Ηρακλείου και έδειξε ένα έντονο ενδιαφέρον συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα. Αυτό το ενδιαφέρον θα επιδιώξουμε, με τις παρεμβάσεις μας στο μαζικό πεδίο, να μετατρέψουμε σε δυναμικό, ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα για την κατοχύρωση του αναφαίρετου λαϊκού δικαιώματος στη δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία, περίθαλψη και πρόνοια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το