Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή, τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα στα Γιάννενα

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία, την καταστολή, τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού!

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στην κινητοποίηση με πανό που ήθελε να αναδείξει την σημασία του Μαζικού Ενωτικού Αγώνα ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να ανοίξει το ζήτημα σε σωματεία, συλλόγους και συνδικάτα ώστε να γίνει γνωστό στον λαό και να μην μένει στα στενά όρια των επιτροπών που συγκροτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από δυνάμεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ενδεικτικά στα Γιάννενα υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιτροπές για αυτό το θέμα!

Προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό η στάση του Εργατικού Κέντρου (πλειοψηφία οι δυνάμεις του ΚΚΕ) που ενώ και μέλη του έχουν φορτωθεί με πρόστιμα τόσο καιρό δεν έχει αναδείξει το ζήτημα!

Οι μικροηγεμονισμοί δεν έλειψαν και από αυτή την κινητοποίηση. Οι οργανώσεις της επιτροπής δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν ούτε στο απλό ζήτημα του δρομολογίου και οι δυνάμεις τις ΟΚΔΕ βρέθηκαν να ακολουθούν διαφορετική διαδρομή απ’ όλους τους υπόλοιπους!

Κατά την άποψη μας τέτοιες κινήσεις μόνο απογοήτευση μπορούν να σπείρουν! Η κατεύθυνση που προσπαθούμε να αναδείξουμε είναι ότι τα πρόστιμα, η γενικευμένη καταστολή και η τρομοκρατία πρέπει να γίνουν αντικείμενο όλου του λαού κι όχι να περιορίζονται στα στενά πλαίσια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το