Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ

Για την εκλογική συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Βόλο

Με ικανοποιητική συμμετοχή και ενδιαφέρον έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Παρασκευή 10-5 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Η εκδήλωσε άρχισε με ένα σύντομο άνοιγμα της σ. Μαρίας Μαρκόβη υποψήφιας στο ευρωψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ και στη συνέχεια μίλησε ο σ. Γιώργος Σόφης εκ μέρους της Κ.Ε. του κόμματος.
Στην τοποθέτησή του ο ομιλητής παρουσίασε μια σύντομη ιστορική αναδρομή απ’ τη δημιουργία της ΕΟΚ και την μετεξέλιξη της σε Ε.Ε., παρουσίασε τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκάλεσε η είσοδος της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό, καθώς και τον αρνητικό ρόλο που παίζει και σήμερα ο οποίος εντείνεται και με αφορμή τη βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρας μας.
Αναφέρθηκε επίσης στο τι σημαίνει το σύνθημα ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΗΝ Ε.Ε, εξήγησε τη θέση του Μ-Λ ΚΚΕ στο ζήτημα αυτό τονίζοντας ότι καθήκον του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας είναι να αποτινάξει τη διπλή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης για να ανοίξει ο δρόμος για μια Ελλάδα ανεξάρτητη ειρηνική για να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό.
Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις απ’ τους παρευρισκόμενους για το προσφυγικό για το ρόλο των ακροδεξιών δυνάμεων και τα κάλπικα ψευτοπατριωτικά συνθήματα που προβάλλουν. Στις ερωτήσεις απάντησε ο εισηγητής και η εκδήλωση έκλεισε με το κάλεσμα της συστράτευσης των παρευρισκομένων τόσο στις ευρωεκλογές με τη στήριξη του Μ-Λ ΚΚΕ όσο και στη συστράτευση στους αγώνες που απαιτούνται για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας της ανεργίας και της υποτέλειας.

Κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το