Ανταπόκριση

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση-συζήτηση που οργανώθηκε στη ΣΦΗΝΑ από την Φοιτητική Πορεία, το Σάββατο 10 Φλεβάρη, με θέμα: “Ιδιωτικά πανεπιστήμια – Ταξικοί φραγμοί – Εκπαιδευτικό κίνημα”.

Ο Λευτέρης Παπαθανάσης, καθηγητης δευτεροβάθμιας και μέλος των Παρεμβάσεων, έκανε την κεντρικη τοποθέτηση με θέμα την επιχείρηση διάλυσης των δημοσίων πανεπιστημίων με όχημα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εκ μέρους της Φοιτητικής Πορείας μίλησε ο Αιμίλιος Αγόρου με θέμα τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Οι εισηγήσεις έδωσαν τροφή για πολύ γόνιμες τοποθετήσεις από πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, οι οποίοι έκαναν εύστοχες επισημάνσεις για τους αντιδραστικούς στόχους της κυβέρνησης και παρουσίασαν το συνεχώς αναπτυσσόμενο αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στους χώρους που δραστηριοποιούνται.

Η εκδήλωση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, άφησε μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας ότι ο αγώνας του πανεκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το