Μια μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί μας, ξεφορτώθηκε σήμερα το πρωί (5/5) στο λιμάνι της Σάμης μια μόνο ανεμογεννήτρια για την υπάρχουσα αιολική εγκατάσταση της Ευμορφίας. 

Η συγκεκριμένη εκφόρτωση ήταν ήδη γνωστή (όχι και η ημερομηνία της) και αφορούσε υπάρχουσα μονάδα και όχι νέα αιολική εγκατάσταση στην Κεφαλλονιά. Παρόλα αυτά μέλη του τοπικού κινήματος “συνόδευσαν” την ανεμογεννήτρια από την εκφόρτωση της έως και τον δρόμο του Αίνου, σε μια διαδρομή με σημαντική αλλά και διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης. 

Και μόνο η αποκρουστική εικόνα μιας ανεμογεννήτριας με φόντο τον υπέροχα μοναδικό εθνικό δρυμό Αίνου αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη για τον αιολικό παροξυσμό ακόμη και σε περιοχές μοναδικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, όπως και για τις πραγματικές προθέσεις και… φιλοδοξίες εκφραστών του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις τους. 

Άμεσο, τέλος, υπήρξε το ενδιαφέρον φίλων που βρεθήκαμε στο λιμάνι της Σάμης στην 20ημερη κινητοποίηση πριν δύο χρόνια, όπως εξίσου άμεσα διατυπώθηκε εκ νέου η πρόθεση μας να υπερασπιστούμε και στο μέλλον τους τόπους μας από νέο γύρο εγκατάστασης αιολικών εκτρωμάτων (και φυσικά, εγκλημάτων).

Στο τόπο της μεταφοράς βρέθηκαν  ο υποψήφιος βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης του Μ-Λ ΚΚΕ και μέλος της συλλογικότητας “Όχι άλλα αιολικά στην Κεφαλλονιά, μαζί με συντρόφους της συλλογικότητας, διατυπώνοντας έτσι τη πρόθεση του κινήματος που αναφέρεται παραπάνω. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το