Μετά από ενημέρωση στις αρχές Μάρτη, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Μαρουάν Μπαργκούτι βασανίζεται συνεχώς σε μια προσπάθεια εξόντωσής του. Οι τελευταίες επιθέσεις εναντίον του μέσα στις σιωνιστικές φυλακές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, στην ουσία ήταν απόπειρες δολοφονίας. Ο Μαρουάν Μπαργκούτι ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια, που έφτασε στο σημείο να αιμορραγεί από τα μάτια!

Ο Μαρουάν Μπαργκούτι είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΦΑΤΑΧ και βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 21 χρόνια. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είναι ο πιο δημοφιλής Παλαιστίνιος πολιτικός με διαφορά. Μετά τις 7 Οκτωβρίου έχουν ενταθεί οι προσπάθειες εξόντωσής του. Τον αλλάζουν συνεχώς φυλακές, ενώ πάντοτε βρίσκεται στην απομόνωση.

Τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο της δολοφονικής επίθεσης μαζί με άλλους ηγέτες του κινήματος των κρατουμένων στις φυλακές «Μεγκίντο», όπως ο Μαρντάουι και ο Κατάουι. Το σιωνιστικό καθεστώς έχει εντείνει τα χτυπήματα στους Παλαιστίνιους φυλακισμένους, ενώ έχει δολοφονήσει 13 από τις 7 Οκτωβρίου. Συνολικά, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που βρίσκονται στις σιωνιστικές φυλακές είναι σχεδόν 10.000 και δίνουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης, καθώς οι συνθήκες είναι άθλιες.

Την απόπειρα δολοφονίας του Μαρουάν Μπαργκούτι κατήγγειλαν η «Επιτροπή Υποθέσεων κρατουμένων και πρώην κρατουμένων» και η «Λέσχη Παλαιστίνιων κρατουμένων». Να σημειώσουμε ότι οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά (το κομμάτι της ΦΑΤΑΧ που πολεμάει) κατήγγειλαν τη σιωπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Αμπάς, μπροστά στη δολοφονική επίθεση στον Μπαργκούτι. Μάλιστα, απέναντι στις θεωρίες που προβάλλονται στη χώρα μας ότι οι «ισλαμιστές» Παλαιστίνιοι αποτελούν ένα ξεχωριστό και αντιπαραθετικό τμήμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, να τονίσουμε ότι ακόμα και οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, σε μια λιτή ανακοίνωσή τους σημείωσαν τα εξής: «…Κάθε χτύπημα στον ήρωα κρατούμενο Μαρουάν Μπραγκούτι ή σε οποιονδήποτε άνδρα ή γυναίκα κρατούμενο θα βρει σκληρή απάντηση…». Και στην περίπτωση του Μπαργκούτι επιβεβαιώνεται η μεγάλη εθνική ενότητα που έχει επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης ανάμεσα στις παλαιστινιακές οργανώσεις.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το