Ανακοίνωση – καταγγελία

Για τα φαινόμενα βίας του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ενάντια σε μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Το Μ-ΛΚΚΕ από την συγκρότησή του και στα πλαίσια του κινήματος θέλει να διευθετεί τις διαφορετικές απόψεις με τον διάλογο. Γι αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης , αποκλεισμού και τραμπουκικής συμπεριφοράς. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει από αυτόν (τον νυν πρόεδρο) που για 20 χρόνια περιδιάβαινε με το ΠΑΜΕ με συγκεντρώσεις σε διαφορά σημεία της πόλης μακριά από το εργατικό κέντρο. Από αυτόν που έχει καταγγελθεί ξανά για τραμπουκική συμπεριφορά από οργανώσεις κλπ.

Τώρα που έγινε πλειοψηφία στη διοίκηση του ΕΚΙ καταργεί  -όταν καλεί το εργατικό κέντρο σε ανοικτές συγκεντρώσεις , πορείες – με απαγορεύσεις την ελεύθερη διακίνηση προοδευτικών   ιδεών –έντυπων  έτσι ώστε να μην μοιράζεται άλλη προκήρυξη , έντυπο κτλ. εκτός του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Όταν μάλιστα αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο σύντροφος μας  ήταν σε σύσκεψη για την πραγματοποίηση δράσεων για την Παλαιστίνη που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περνώντας ο Έξαρχος του ζήτησε τον λόγο  γιατί σε συγκέντρωση του εργατικού κέντρου (λίγες μέρες πριν) έριξε τρικ του Μ-Λ ΚΚΕ.

Όταν ο σύντροφος προσπάθησε να του εξήγησει ότι στο εργατικό κέντρο «χωράνε» όλες τις προοδευτικές ιδέες και ότι άλλο συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και άλλο του εργατικού κέντρου του επιτέθηκε βρίζοντας και τον χτύπησε .

Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένας τραμπουκισμός δεν πρόκειται να μας φοβίσει για να μην προπαγανδίσουμε τις απόψεις μας στους εργάτες , τα σωματεία και  την κοινωνία.

Το Μ-ΛΚΚΕ έχει στηρίξει και στηρίζει τις αγωνιστικές  πρωτοβουλίες των σωματείων  υπερασπίζεται την ενότητα του εργατικού κινήματος μακριά από ιδιοκτησιακές  και υγειονομικού τύπου  λογικές (σαν αυτές του ΠΑΜΕ), δεν φοβάται την ιδεολογική αντιπαράθεση στα πλαίσια του κινήματος και στηρίζει κάθε ταξική αγωνιστική φωνή.

Συνδικάτα δημοκρατικά, ενωτικά, ταξικά.

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη

                                                     Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ Ιωαννίνων  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το