ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                             Αθήνα, 04-09-2019

Ενημερωτικό για τα σχέδια μετακίνησης του ΕΕΕΕΚ Κωφών και την παράσταση στη ΔΔΕ Α΄Αθήνας

Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας έχει δώσει αγώνες για την επαρκή στελέχωση του ΕΕΕΕΚ Κωφών, τη δημιουργία οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους από μόνιμο προσωπικό. Επίσης έχει δώσει αγώνες για την ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου στο οικόπεδο της Λάμψα που θα καλύψει επαρκώς τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς πάρθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/12 για προσωρινή στέγαση του υπό ίδρυση ΕΕΕΕΚ Αθήνας, στο κτίριο της Λιοσίων 42. Στη συνεδρίαση αυτή  το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παρέμβαση για να κτισθεί ΑΜΕΣΑ το νέο σχολείο στη Λάμψα και μέχρι τότε το ΕΕΕΕΚ Κωφών να παραμείνει στο κτίριο της Ζαχάρωφ. Η Διευθύντρια ΔΔΕ Α΄Αθήνας πήρε απόφαση να μετακινηθεί το ΕΕΕΕΚ Κωφών προσωρινά στο σχολικό κτίριο της Λιοσίων 42 στο οποίο στεγάζονται ήδη 2 δημοτικά σχολεία και 2 νηπιαγωγεία και έδωσε εντολή προς το Δήμο να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο κτίριο.

Την Τρίτη 3/9 εκπρόσωποι του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ και συνάδελφοι από το ΕΕΕΕΚ τους οποίους είχαμε καλέσει, επισκεφθήκαμε το κτίριο στη Λιοσίων 42, συναντηθήκαμε με  αντιπροσωπεία του συλλόγου ΠΕ «Αριστοτέλης» και συνδικαλιστές από την Α΄ ΕΛΜΕ, με τους διευθυντές, τους συλλόγους διδασκόντων καθώς και γονείς των σχολείων που στεγάζονται εκεί. Διαπιστώσαμε ότι το κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Κωφών και ότι τα σχολεία που στεγάζονται εκεί χρειάζονται οπωσδήποτε όλες τις αίθουσες του κτιρίου, στα σχολεία λειτουργούν τάξεις. Πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο, μη συντηρημένο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο ακόμη και σήμερα λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια χωρίς παράθυρα, δίπλα στον καυστήρα φυσικού αερίου κτλ) ενώ δεν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες αίθουσες για άλλες λειτουργίες, όπως αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα για τη σίτιση των μαθητών (αυτό γίνεται στις τάξεις). Επιπλέον τα συγκεκριμένα σχολεία και λόγω της χωροταξικής τους θέσης δέχονται μεγάλο αριθμό προσφυγόπουλων.

Μετά τη σύσκεψη όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και καταθέσαμε τις θέσεις μας απαιτώντας από κοινού την έγγραφη αναστολή της απόφασης για μετακίνηση του ΕΕΕΕΚ Κωφών στη Λιοσίων. Η Διευθύντρια της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας κ Ψίνα έδειξε ότι κατανοεί τις θέσεις και τα επιχειρήματα μας, δεσμεύτηκε να δώσει επίσημη και οριστική απάντηση μέχρι την Παρασκευή 6/9, αιτιολογώντας την απόφασή της για τη στέγαση του σχολείου σε ελλιπή ενημέρωση από το Δήμο.

Επισυνάπτουμε τη θέση της Β΄ ΕΛΜΕ που καταθέσαμε στη ΔΔΕ Αθήνας

Η Θέση του ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας σχετικά με  την απόφαση της ΔΔΕ Α΄Αθήνας για μετακίνηση του ΕΕΕΕΚ Κωφών στο σχολικό συγκρότημα επί της Λιοσίων 42

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας τάσσεται  κάθετα ενάντια στη μετακίνηση του ΕΕΕΕΚ Κωφών Α΄ Αθήνας από το κτίριο της οδού Ζαχάρωφ 1, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Λιοσίων 42 για τους παρακάτω λόγους:

  • Το κτίριο δεν πληροί σε κανένα βαθμό τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Κωφών
  • Αφού διατίθενται μόνο 4 αίθουσες (και όπως φαίνεται σύμφωνα με το σχεδιασμό και την παραχώρηση στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αθηναίων, διατίθεται μόνο 1 αίθουσα) ενώ απαιτούνται 9 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων, γραφεία διευθυντού και καθηγητών.
  • Οι αίθουσες αυτές βρίσκονται στον 2ο όροφο, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, που εκτός από την κώφωση παρουσιάζουν πολλαπλές αναπηρίες και χρειάζονται συνεχή επίβλεψη.
  • Δεν υπάρχει καθόλου υποδομή, ούτε ένα παρτέρι για να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές ώρες της γεωπονίας.
  • Τα 2 δημοτικά και τα 2 νηπιαγωγεία στα οποία λειτουργούν και τάξεις υποδοχής προσφυγόπουλων χρειάζονται όλες τις αίθουσες του κτιρίου για να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανέγερση του νέου σύγχρονου σχολείου επί της οδού Λάμψα που θα ικανοποιήσει τις ουσιαστικές ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Κωφών.

Το ΕΕΕΕΚ Κωφών να παραμείνει στο κτίριο της Ζαχάρωφ 1 μέχρι την οριστική τοποθέτηση του στο νέο σύγχρονο κτίριο της Λάμψα.

Ζητάμε:

-Έγγραφη απόφαση της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθήνας για τη μη μεταφορά  του ΕΕΕΕΚ Κωφών στο σχολικό συγκρότημα της Λιοσίων.

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ:

  • Την προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που αφορούν το σχολείο σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ και κάλυψή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΕΕΕΚ Κωφών δεν έχει ούτε μία οργανική και όλο το εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό αποτελείται από αναπληρωτές και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των απαιτούμενων για τη λειτουργία θέσεων του ΕΕΕΕΚ Κωφών.
  •  Στηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα όλων των μαθητών που χρήζουν ειδικής αγωγής στη μόρφωση. Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το