Ανταπόκριση

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε, στις 4.30μμ, συγκέντρωση έξω από την εταιρεία TaskUs (Κωλέττη 25, δίπλα από το One Salonica) λόγω της επιχειρούμενης απόλυσης όλων των εργαζομένων ενός τμήματος της. Μάλιστα, σήμερα είχε κηρυχθεί και στάση εργασίας τις ώρες της κινητοποίησης.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάξαν μια σειρά συνθημάτων κατά των απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Η εργοδοσία της εταιρείας, όχι απλά έλαβε το μήνυμα, αλλά προέβη και σε κινήσεις τρομοκράτησης των εργαζομένων της.

Αρχικά, δεν δέχθηκε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου (ΣΕΤΗΠ – Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) και των απολυμένων εργαζομένων. Στην συνέχεια, η εργοδοσία κλείδωσε την πόρτα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία κράτησε κλειδωμένες τις πόρτες και μετά τις 5, όταν και άλλαζε η βάρδια των εργαζομένων. Σχεδόν ως τις 6, οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι το ωράριο τους είχε λήξει από τις 5, παρέμεναν κλειδωμένοι, δηλαδή όμηροι της εταιρείας! Ο στόχος σαφής: να μην έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, τους συναδέλφους τους και τους λοιπούς συγκεντρωμένους!

Η εργοδοσία δεν έμεινε σε αυτά! Εκπρόσωποί της μάζεψαν τους εργαζόμενους σε άλλη έξοδο, στο πάρκινγκ και προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν! Προσπάθησαν, ακόμα, να συκοφαντήσουν την συγκέντρωση, λέγοντας ότι έγινε απόπειρα να προκληθούν ζημιές στην κεντρική είσοδο της εταιρείας από τους συγκεντρωμένους!

Και το κράτος ήταν εκεί απέναντι στους εργαζόμενους: δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας, για ακόμη μια φορά, βρίσκονταν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν στα παραπάνω με το σύνθημα: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει”!

Είναι φανερό ότι κανένας εργοδότης, ούτε οι πολυεθνικές δεν είναι ανίκητες. Δύο μέρες οργανωμένων κινητοποιήσεων ήταν αρκετές για να πανικοβάλλουν την εταιρεία. Μια εταιρεία που νόμιζε ότι θα τελειώσει, εν μια νυκτί και αναίμακτα, ένα ολόκληρο τμήμα της, το οποίο μάλιστα είχε έντονη συνδικαλιστική δράση. Για αυτό και αναμένεται συνέχεια, με κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα!

Η ΕΡΓ.Α.Σ. βρέθηκε, ξανά, αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων της TaskUus, δίνοντας την μάχη μαζί τους. Θα παλέψει με τις μικρές τις δυνάμεις, ώστε τις επόμενες ημέρες να παρθούν αποφάσεις από Σωματεία της πόλης, για να διευρυνθεί ο αγώνας, καθώς, στην ουσία, πρόκειται για εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Και αυτό αφορά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο – απάντηση στην προσπάθεια της Taskus να συκοφαντήσει την κινητοποίηση:

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το