Ένα νέο είδος εμφανίστηκε πάνω στη Γη της Παλαιστίνης στις 10 του Μάη. Σαν να εκτοξεύτηκε μέσα από τις ισραηλινές κάννες μαζί με τις βόμβες λυμάτων, τους πυραύλους, τις σφαίρες και τα χημικά, που σκορπούν το θάνατο στα συντρίμμια της Γάζας. Οι ειρηνιστές!

Οι ειρηνιστές! Με μορφή ανθρώπου και μάτια κροκόδειλου, χωρίς αντίχειρες και σπονδύλους… Αυτή η «νέα φυλή», που μπορεί να κρατά πένες και μικρόφωνα, αγωνιά για τις «εχθροπραξίες», εύχεται τον τερματισμό της «σύρραξης», εξοργίζεται με τους «φανατισμένους» της κάθε πλευράς, εκφράζει πάντα τη θλίψη της όταν ακούει για… θανάτους! Απεχθάνεται τη βία «από όποια πλευρά και αν προέρχεται»!

Οι ειρηνιστές αυτοί εμφανίστηκαν στις 10 Μάη. Κανείς δεν ήξερε αν υπήρχαν και που κατοικούσαν στις 9, στις 8 Μάη ή τον Απρίλη! Το 2020, το 2019, το 2018…το 2014, το 2008… το 1967… δεν υπήρχαν. Για αυτό και είναι βέβαιο. Τους έφτυσαν οι ισραηλινές κάννες! Στις 10 Μάη. Όχι πιο πριν.

Οι ειρηνιστές αναγνωρίζουν το αγαθό της ζωής ως υπέρτατο και αναφαίρετο δικαίωμα! Από τις 10 Μάη του 2021.

Δεν τους ενδιαφέρει ποιος και γιατί βρίσκεται στο στόχο μιας σφαίρας ή μιας πέτρας. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος την έριξε και γιατί. Δεν δίνουν δεκάρα για την ιστορία. Θέλουν μόνο να σταματήσουν οι «εχθροπραξίες»! Αυτές που ξεκίνησαν στις 10 Μάη του 2021.

Απεχθάνονται τις «εχθροπραξίες»! Αν και διαθέτουν εκατομμύρια στήλες και ώρες τηλεθέασης, μιλούν μόνο για εχθροπραξίες. Δεν γνωρίζουν λέξεις όπως κατοχή, εγκλήματα πολέμου, εποικισμός, θύτης, θύμα και κυρίως τη λέξη δίκιο!

Δεν υπήρχαν πριν τις 10 Μάη. Αλλά, αν υπήρχαν, είναι βέβαιο ότι τα ίδια θα έλεγαν για την Παλαιστίνη από το 1948 μέχρι και τις 9 Μάη του 2021. Τα ίδια θα έλεγαν και για τη Συρία, το Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία. Αλλά και πιο πριν, αν υπήρχαν, το 1940, στην Ελλάδα θα εξοργίζονταν με τις εχθροπραξίες. Και μαζί με τους συνεργάτες των Ναζί θα κατήγγειλαν τη βία και τις ενέργειες των ανταρτών… που θα προκαλούσαν το δικαίωμα των Ναζί στην «αυτοάμυνα». Και θα ήθελαν, όπως και τώρα, την ειρήνη! Αλλά και πιο πριν, αν υπήρχαν, το 1821, αγκαλιά με τα ράσα θα αφόριζαν και αυτοί την επανάσταση. Γιατί θα τους χαλούσε την ειρήνη τους… αυτή, την οθωμανική.

Αυτή την ειρήνη που χάθηκε στην Παλαιστίνη… στις 10 Μάη. Τώρα στις 21 Μάη που με την εκεχειρία και την κατάπαυση του πυρός επανήλθε η ειρήνη, οι ειρηνιστές που αγωνίστηκαν τόσο για αυτή είναι ικανοποιημένοι. Και αισιόδοξοι ότι μπορούν να παλέψουν για την ειρήνη και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Για αυτή την ειρήνη που υπήρχε στην Παλαιστίνη πριν τις 10 Μάη.

Ως εδώ με τους «ειρηνιστές»

Όποιος δεν μπορεί να μιλήσει για το δίκιο και το άδικο στην Παλαιστίνη, δεν θα τα βρει και δε θα μιλήσει για αυτά ποτέ και πουθενά. Και δεν μπορεί να μιλάει και για καμία ιστορική σύγκρουση ανάμεσα σε αυτά.

Όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, έχουμε χρέος να αντέξουμε! Να καρφώσουμε τις λέξεις και την αλήθεια με πρόκες, κόντρα στις πιέσεις και το ρεύμα των καιρών!

Pax Romana δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ! Ειρήνη με κατοχή, με υπόδουλα έθνη και λαούς υπάρχει μόνο στα μυαλά των «ειρηνιστών».

Οι Παλαιστίνιοι έχουν δίκιο! Όσο δίκιο έχει ένας λαός που αγωνίζεται για την πατρίδα του. Όσο δίκιο έχει ένας λαός που κάθε μέρα, κάθε στιγμή, εδώ και 73 χρόνια του κλέβουν τη γη, τα σπίτια και τις ελιές∙ που τον έχουν κλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και του στερούν κάθε δικαίωμα, ακόμα και να ψαρεύει στη θάλασσα του∙ που του βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία, δίκτυα και κάθε άλλη υποτυπώδη υποδομή που με αίμα διατηρεί για να γαντζωθεί στη γη του.

Την ειρήνη από τον πόλεμο δεν την χωρίζουν οι πέτρες και οι σφαίρες. Η «ειρήνη» των «ειρηνιστών», αυτή που τους στέρησε η 10η Μάη ήταν ένας διαρκής φασιστικός πόλεμος ενός σιδηρόφρακτου πάνοπλου κράτους απέναντι σε έναν αδούλωτο λαό. Είναι η φασιστική κατοχή και η συνεχής εδραίωση και η επέκταση της από το μακρύ εξοπλισμένο χέρι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Την ειρήνη από τον πόλεμο την χωρίζει η ελευθερία από την κατοχή. Η «ειρήνη» που από τις 21 Μάη ικανοποιεί τους «ειρηνιστές» είναι αυτή που θα διαιωνίζει την ισραηλινή κατοχή και τα εγκληματα πολέμου, με εποικισμούς, βαρβαρότητα και κτηνώδεις δολοφονίες. Που με φράχτες, καθημερινή βία και αίμα θα συνεχίζει τους ανελέητους διωγμούς και την τερατώδη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Αυτή την «ειρήνη» των «ειρηνιστών», από τις 21 Μάη και μετά, το μόνο που μπορεί να τη διαταράξει είναι οι σφεντόνες των Παλαιστινίων.

Η ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο εκεί που υπάρχoυν ελεύθεροι άνθρωποι. Για την ειρήνη μπορούν να μιλούν και να αγωνίζονται οι ελεύθεροι άνθρωποι. Οι ελεύθεροι και οι ελεύθεροι πολιορκημένοι. Όπως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα! Όχι πάντως οι ασπόνδυλοι «ειρηνιστές». Αυτοί που τους στίχους του Σολωμού και του Ρήγα Φεραίου τους έχουν μόνο για το πεντάλεπτο του πανηγυρικού.

Να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται για την πραγματική ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Με τους λαούς που παλεύουν για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία τους.

Να υψώσουμε τις γροθιές μας μαζί με τους λαούς που πονούν και αγωνίζονται για το δίκιο τους, μέχρι τα σιωνιστικά θρασίμια και οι «ειρηνιστές» τους να σωπάσουν!

Να τραγουδήσουμε μαζί τους δυνατά, ΔΑΚΡΥΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,

μέχρι τα τέρατα της βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης να ξαναχωθούν βαθιά στις ισραηλινές κάννες!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Βασίλης Πετράκης*

*μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το