Αρκετός κόσμος στην Αθήνα κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τη γενοκτονία που εξελίσσεται στη Γάζα από τους σιωνιστές του Ισραήλ και έχει αφήσει σχεδόν 20.000 νεκρούς Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου.

Το νέο συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής και έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της γενοκτονίας αλλά και κατά της στάσης της κυβέρνησης υπέρ του Ισραήλ.

Για ακόμα μία φορά ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ, ο εκτοπισμός των Παλαιστίνιων και τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες και ανέμισαν κεφίγια που φορούσαν.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν η «Παλαιστινιακή Παροικία», κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς, φοιτητές και διάφοροι φορείς αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του πανό και δυναμικό μπλοκ, το οποίο φώναζε συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της πορείας, ενάντια στον πόλεμο των σιωνιστών και τη γενοκτονία, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές, ενώ το σύνθημα “Λευτεριά στην Πα΄λαιστίνη” συχνά-πυκνά δονούσε την ατμόσφαιρα. Στο τέλος της πορείας διαβάστηκε εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ το παρακάτω σύντομο μήνυμα:

70 μέρες μετά την εισβολή των σιωνιστών-φασιστών και ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 18000 και οι τραυματίες τις 50000, ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης στέλνει ένα μήνυμα στους λαούς του κόσμου, το οποίο στοιχειώνει τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Τα πιο σύγχρονα όπλα, οι αποτρόπαιοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί και οι ναζιστικές φρικαλεότητες των ισραηλινών δεν αρκούν για να υποτάξουν έναν λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Έναν λαό που κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς και τις δυσκολίες, συνεχίζει με ακατάβλητη πίστη στην δύναμη του αγώνα του, μέχρι την τελική νίκη.

Όσο η Παλαιστινιακή αντίσταση οδηγεί σε αδιέξοδο τη σιωνιστική πολιτική τής γενοκτονίας και της εκκένωσης της Γάζας, τόσο το Ισραήλ επιδίδεται σε ακόμα πιο αποτρόπαια εγκλήματα και τόσο οδηγείται στην πολιτική ήττα και απομόνωση.

Αυτό όμως που συνιστά πραγματικό πρόβλημα για τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας. Η αποφασιστικότητά τους και η πίστη τους στη νίκη του δίκαιου αγώνα τους. Ένας λαός, που μετά από κάθε βομβαρδισμό σηκώνεται όρθιος, οργίζεται για τους νεκρούς του, ατσαλώνεται και ορκίζεται στον αγώνα του, βγαίνει ακόμα πιο θαρραλέος και έτοιμος για τη μάχη.

Ένας λαός που όσο πιο άγρια και απάνθρωπα τον χτυπούν οι διώκτες του, όσο και αν προσπαθούν να μετατρέψουν τη Γάζα σε ένα σύγχρονο Άουσβιτς, τόσο πεισμώνει, γαντζώνεται με τα νύχια του στη Γη του και συνεχίζει τον αγώνα του.

Οι Παλαιστίνιοι μαχητές χτίζουν έναν φάρο στα ερείπια της Γάζας για τους λαούς όλου του κόσμου, που γίνεται οδηγός των μεγάλων λαϊκών αγώνων που απαιτούν οι καιροί. Οδηγός των αγώνων που κάνουν τους τυράννους να πισωπατούν.

Και εμείς συνεχίζουμε. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Μέχρι τη νίκη!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το