ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δυτικής Αθήνας 7/11,

ΑΠΟΧΗ!

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις υλοποίησαν τη δέσμευσή τους στην [ομόφωνη] απόφαση της ΟΛΜΕ, και απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους για τις “εκλογές” των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στη φαρσοκωμωδία αυτή!

«Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) θα γίνουν Σάββατο 7 Νοέμβρη με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία που επιδιώκεται δεν είναι μόνο για την πανδημία, αλλά μια χρυσή ευκαιρία για να γίνει και να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο, και στα συνδικάτα, υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ […] Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο(τάδε έφη Κεραμέως στην τελευταία συνάντησή της με την ΟΛΜΕ)

Αφού πρώτα επέβαλαν διοικήσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια με βάση την κραυγαλέα κομματική ταυτότητα, τώρα θέλουν να εφαρμόσουν το μέτρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα ΥΣ, τα οποία αποτελούν ιμάντες εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για να τελειώνουν με τους «παράφωνους» αιρετούς, με αυτούς που δεν συναινούν στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης, που εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, αποτελώντας το μάτι και το αυτί του σωματείου. Το βλέμμα τους όμως είναι συνολικά στραμμένο και στοχοπροσηλωμένο στη συνολική υποταγή των συνδικάτων. Η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας, των χημικών στις διαδηλώσεις ενάντια στο λαό και τους μαθητές, που απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να γίνουν ρουφιάνοι των αγωνιζόμενων μαθητών τους, συνεχίζει να νομοθετεί όλο και πιο αντιδραστικά [νέος συνδικαλιστικός νόμος που επιβάλλει μητρώο εργαζομένων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα κλπ]. Θέλουν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στα συνδικάτα, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να επελαύνει η κυβερνητική επίθεση ανεμπόδιστη.

Στις προκλήσεις Κεραμέως και Κυβέρνησης ΑΠΑΝΤΆΜΕ ότι Απέχουμε από τις εκλογές που διενεργούνται με ηλεκτρονική ψηφοφορία, γιατί αυτό σημαίνει: — Καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων. Κυριαρχία του “μένουμε σπίτι”, μακριά από ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, μακριά από την ώσμωση στις ΓΣ, χωρίς λογοδοσία-δέσμευση των αιρετών στις ΕΛΜΕ — Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες με το φακέλωμα και εκφοβισμό όσων όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα ΥΣ, της οποίας τον έλεγχο έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για γενικευμένη νοθεία. —Μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας. — Ασφυκτική άσκηση ελέγχου και εποπτείας του κράτους και των μηχανισμών του πάνω στους εργαζόμενους, με στόχο τη χειραγώγηση και την υποταγή τους. — Ακύρωση κάθε δυνατότητας λήψης συλλογικών αποφάσεων για κινητοποίηση, απεργία κλπ. — Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μέρος μιας μελλοντικής κοινωνίας ελεγχόμενης ψηφιακά, εικονικής, ενταγμένης στη λογική του ατομισμού: Τα παιδιά παίζουν από τον υπολογιστή και το κινητό, ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα από τον υπολογιστή, ο ψηφοφόρος ψηφίζει από το σπίτι του ή στον περίπατό του από τον υπολογιστή και το κινητό κλπ.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις επιταγές ΣΕΒ – ΕΕ – ΟΟΣΑ, δείχνει το ανελέητο και σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, Σε μια εποχή που η πανδημία του COVID-19 χρησιμοποιείται για να καταπατηθούν όσα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, Σε μια εποχή που ο ρεαλισμός της εξουσίας δημιουργεί εφιάλτες για την υγεία και τη μόρφωση, στοιβάζοντας 25 και 27 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τάξεις κλουβιά, με ανεπαρκή μέτρα υγιεινής, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, με νόμους που φτιάχνουν ένα σχολείο περισσότερο ταξικό και επιλεκτικό, Σε μια εποχή που το μέλλον που θέλουνε να αναμένουμε είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η απουσία των δημόσιων αγαθών, το σπάσιμο κάθε είδους κοινωνικού δεσμού, ο έλεγχος και η εκποίηση κάθε κύτταρου της ανθρώπινης ύπαρξής μας, Σ’ αυτήν την εποχή αξιοποιούν όλους τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), για διαδηλώσεις και απεργίες, και παράλληλα θωρακίζουν το κράτος με ακραία αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά μέτρα, για να τρομοκρατήσουν τον «εχθρό λαό», γιατί φοβούνται τη γενικευμένη λαϊκή οργή, τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που γεννά η πολιτική τους. Δε θέλουν ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι αγωνίες του να βρουν διέξοδο στη συλλογική δράση των σωματείων και το μαζικό αγώνα. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε κύτταρο αντίστασης και οργάνωσης της πάλης του λαού. Θέλουν τον καθένα μόνο του, φοβισμένο, ευάλωτο στην αστική προπαγάνδα, παραδομένο στην ανημπόρια και την απογοήτευση. Γιατί ξέρουν καλά ότι η συνείδηση και η αγωνιστική ανάταση σφυρηλατούνται κατ΄ εξοχήν στο δρόμο: στη συνέλευση, στην κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη, στην αυτοπεποίθηση που φέρνει η συλλογικότητα.

Το μέλλον μας δεν είναι το ψηφιακό οργουελικό σκηνικό που στήνουν! Ορθώνουμε πύργους αντίστασης και υπεράσπισης των σωματείων μας, των ταξικών μας συμφερόντων. Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις καλούμε

  • Τους συναδέλφους μας να μη νομιμοποιήσουν τη φαρσοκωμωδία των “ηλεκτρονικών εκλογών”για τα Υ/Σ και το έγκλημα σε βάρος των σωματείων μας, ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από αυτές! Να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας, την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, τη δημοκρατία, να διεκδικήσουμε τους όρους για αξιοβίωτη ζωή. Να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική και κοινωνική μας υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη “ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή”.
  • Όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να τηρήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους και να αποσύρουν τώρα τις συμμετοχές τους από ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ,καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ και Κυβέρνηση, ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ας αναμετρηθούμε, λοιπόν!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΚΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το