– Η παραγγελιά ήταν έτοιμη, οι μπούκες γεμάτες χημικά, η περόνη από τα δακρυγόνα σηκωμένη και οι μάνικες σε ετοιμότητα.

– Μπορεί κανείς να επικαλεστεί πως, σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης για τους Ναζί φονιάδες, περίμεναν συγκρούσεις. Το πόρισμα, με βάση τη σημασία της δίκης, στην οποία είχαν επιφυλάξει τέτοια χρονοτριβή, ήταν στο κυβερνητικό επιτελείο γνωστό από πριν. Τα συγκοινωνούντα δοχεία των τριών εξουσιών δεν αλληλοαιφνιδιάζονται.

– Ήξεραν πως η διαδήλωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και υπολόγιζαν βάσιμα πως θα έχει και πολύ κόσμο. Πριν περάσει μισό λεπτό από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, έγινε η επίθεση. Αυτή η αυτοματοποιημένη αντίδραση δηλώνει και πως το πόρισμα ήταν γνωστό και η απόφαση για επίθεση, προειλημμένη.

– Η αυτενέργεια του κατασταλτικού μηχανισμού αποκλείεται ως πιθανή ερμηνεία, και λόγω της σημασίας της μέρας και γιατί κάτω από το κράνος και πίσω απ’ την ασπίδα, κρύβονται «υπαλληλίσκοι, φοβιτσιάρηδες, δούλοι παχείς», που εκτελούν εντολές, με υπερβάλλοντα βέβαια ζήλο αλλά όχι αυτενεργώντας.

– Χτύπημα αναίτιο σε πυκνή διαδήλωση, με ανθρώπους όλων των ηλικιών και χωρίς πολλές δυνατότητες διαφυγής, αφήνει όλες τις πιθανότητες ανοιχτές. Ο πανικός, η έλλειψη εύκολης διαφυγής, οι υπερήλικες, τα μικρά παιδιά, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και ωστόσο για το «Προστασίας του πολίτη» αδιάφορα.

– Τους ήταν αδιάφορο πως στα λίγα μέτρα, στον Άγιο Σάββα, οι καρκινοπαθείς θα δεινοπαθούσαν με τα χημικά. Τους ήταν αδιάφορο, πως χιλιάδες άνθρωποι με πανδημικές μάσκες θα ασφυκτιούσαν και θα έβηχαν ο ένας πάνω στον άλλο. Τους ήταν απολυτως αδιάφορο πως ο πανικός μπορούσε να πατήσει υπερήλικες και μικρά παιδιά με μοιραία κατάληξη.

– Γιατί λοιπόν; Αυτός ο μηχανισμός είναι γεμάτος πορωμένους Ναζί, θαυμαστές και λοιπούς συγγενείς. Για να απαλυνθεί το αίσθημα της «ορφάνιας» που εισέπραξαν οι αιΜΑΤατζήδες από το πόρισμα του δικαστηρίου. Εμείς, και εργοδότης και συμπαραστάτης, εσείς είστε το κράτος, τους ψιθύρισε γλυκά στ΄αυτί ο Χρυσοχοϊδης.

– Για να δοθεί το μήνυμα πως τα τάγματα εφόδου και τα πογκρόμ είναι κυρίως επαγγελματική υπόθεση ενός μηχανισμού, που μπορεί να παίρνει χέρι βοήθειας από ερασιτέχνες τραμπούκους, υπόκοσμο, Γκοτζαμάνηδες, Ρουπακιάδες και λοιπόυς φονιάδες, να τους στήνει μεταμφιεσμένους στις γωνίες, να τους δίνει στιλέτα και κανένα έδρανο στη Βουλή, αλλά κυρίως στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.…… Η σκύλα που τους γέννησε ζει κι εξακολουθεί να είναι σε οργασμό.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το