ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΣΦ ΠΤΔΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 08/11 ΣΤΙΣ 16:00

Σήμερα Τρίτη 18/10 είχε αποφασιστεί γενική συνέλευση εν όψει της πορείας για τους νόμους Κεραμέως , η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καθώς η πρώτη δύναμη (δηλ. η ΠΚΣ ) «ξέχασε» να ενημερώσει τόσο τους φοιτητές, όσο και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η αίθουσα και η μαζικοποίηση της διαδικασίας με την ακύρωση των μαθημάτων. Δυστυχώς οι εμπαιγμοί δεν σταματάνε σε αυτό το «λαθάκι». Aμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα συνέλευσης μας διαβεβαίωσαν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιούταν εκ νέου διοικητικό συμβούλιο με σκοπό τον επανακαθορισμό νέας γενικής συνέλευσης. Δυόμιση βδομάδες μετά, και ενώ υπήρχε άπλετος χρόνος νωρίτερα, μας καλούν να αποφασίσουμε για 1 μέρα μετά γενική συνέλευση (αφού μεσολαβούσε σαββατοκύριακο και τα μαθήματα των πρωτοετών είχαν ήδη λήξει), δηλαδή το χρονικό περιθώριο το οποίο αντιλαμβάνονται οι δυνάμεις της ΠΚΣ ότι πρέπει να έχει ένας φοιτητής προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Γενική Συνέλευση είναι αυτό της μίας ημέρας.

Η ΠΚΣ, που αυτοαποκαλείται πρώτη δύναμη πανελλαδικά, που λογαριάζει τον εαυτό της για “αγωνιστική δύναμη”, που “γκρεμίζει νόμους” στα λόγια, με τις πρακτικές της μας δείχνει ότι αδιαφορεί για τις συλλογικές μας διαδικασίες, όταν αυτές δεν εξυπηρετούν τα μικροπολιτικά της συμφέροντα. Τώρα, που οι φοιτητές ως κομμάτι του λαού βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας, που εκφράζεται και με τη ραγδαία άνοδο των ενοικίων, του λεγόμενου «καλαθιού του νοικοκυριού» και της ενέργειας, με την αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και εντατικοποιεί τόσο τις σπουδές μας που είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει κανείς, την ίδια στιγμή που ο λαός τα βγάζει με τα βίας πέρα και η κυβέρνηση σκορπάει δεκάδες εκατομμύρια σε πολεμικό εξοπλισμό και εμπλέκει την χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η ΠΚΣ αντί να καλέσει τους φοιτητές να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  προτιμά τον δρόμο της αδράνειας. Αυτές οι λογικές δεν έχουν σχέση με καμία αγωνιστική αντίληψη, με την πάλη για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, δυσφημούν την αριστερά και τους φοιτητικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν την επικίνδυνη για το κίνημα αυταπάτη, πως αυτή η πολιτική δεν πρέπει να ανατραπεί, αλλά μπορεί με μπαλώματα, όπως την εύρεση σπιτιών από τα στελέχη της ΚΝΕ ή τα ρεφορμιστικά αιτήματα να διορθωθεί.

Η Φοιτητική Πορεία απέναντι σε αυτές τις λογικές πιστεύει πως μοναδική διέξοδος των φοιτητών αποτελούν οι ανυποχώρητοι μαζικοί αγώνες μέσα από το σύλλογό τους. Πέρα από την αντιπαράθεση με τους πραγματικούς εχθρούς, οι φοιτητές έχουν να αντιπαρατεθούν και με τους ψεύτικους φίλους,όσο κι αν εκείνοι θεωρούν τους εαυτούς τους “αγωνιστικές” δυνάμεις. Παρά τα αντικειμενικά εμπόδια που έχει μπροστά του ο φοιτητής (δυσκολίες διαβίωσης, παράλληλη εργασία, οικονομικά προβλήματα, υποχρεώσεις σχολής) αλλά και τα υποκειμενικά (εκφυλισμός γενικής συνέλευσης από τις δυνάμεις της ΠΚΣ)…

…Η Φοιτητική Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές του ΠΤΔΕ να μπουν μαζικά στη γενική συνέλευση με δραστήριο τρόπο, τοποθετήσεις που εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της συζήτησης και αγωνιστική διάθεση. Ο Σύλλογος ΠΤΔΕ να γίνει το όπλο στα χέρια των φοιτητών με το οποίο θα παλέψουν για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΠΤΔΕ

ΤΡΙΤΗ 08/11 ΣΤΙΣ 16:00

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το