Στα πλαίσια της πλατιάς απεύθυνσης για το Παλαιστινιακό και την αλληλεγγύη που χρειάζεται να δείχνουν οι λαοί στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης για το δίκιο, την ελευθερία, και την ανεξαρτησία, ο Πολιτιστικός Χώρος ΣΦΗΝΑ οργανώνει σε ταινιοπροβολή την Τρίτη στις 8:00μ.μ. με την ταινία “Ομάρ”. Το ζεστό στέκι στην Αραβαντινού 6 σας περιμένει για απογευματινή ταινιοπροβολή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τσιπουροκατάσταση με εκλεκτά μεζεδάκια από τους φίλους της ΣΦΗΝΑΣ
.

Υπόθεση: Η ταινία «Omar» κυκλοφόρησε το 2013, η οποία είχε και υποψηφιότητα για Όσκαρ, δείχνοντας μέσα από τα μάτια του Παλαιστινιακής καταγωγής σκηνοθέτη του Hany Abu-Assad τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η υπόθεση αφορά έναν νεαρό Παλαιστίνιο μαχητή για την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης, τον Ομάρ, ο οποίος συμφωνεί να εργαστεί ως πληροφοριοδότης των Ισραηλινών, αφού τον παραπλάνησαν για να παραδεχτεί την ενοχή του μετά τη δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη.

Ο Abu – Assad εστιάζει στο καθαρά ανθρωπιστικό κομμάτι με λιγότερη βάση στις πολιτικές διαφορές, δείχνοντας την καταπίεση των ανθρώπων της Γάζας στην καθημερινότητα τους και την επιβίωση τους, έχοντας και αυτή μία ρομαντική ιστορία.

To love story δείχνει τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι νεότεροι που μεγαλώνουν στην Γάζα όπως κάθε άτομο της ηλικίας τους, αλλά που είναι δύσκολο να επιδιώξουν και να σκεφτούν όταν μεγαλώνουν σε μία πόλη που είναι μία μεγάλη «φυλακή», όπως την αναπαριστά και ο Abu-Assad με τα b roll πλάνα του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το