Πραγματοποιήθηκε, με  επιτυχία, η προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα χθες, Δευτέρα, 18 Απρίλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας, στη στοά Σάρκα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Μ-Λ ΚΚΕ για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος 27-28 Μάη.

Την εκδήλωση άνοιξε σ. Βαγγέλης Γράβος με μια σύντομη τοποθέτηση πάνω στα σημερινά κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. 

Στη συνέχεια εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ σ. Αντώνης Παπαδόπουλος   ανέπτυξε τις Θέσεις της ΚΕ  για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη και αναφέρθηκε διεξοδικά στη διεθνή κατάσταση, στη  ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται κοντά δυο μήνες με τις τεράστιες καταστροφές, την  απότομη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου.

Αναφέρθηκε επίσης στην κλιμάκωση της σκληρής ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τις εξωφρενικές αυξήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη κατανάλωσης, την εγκληματική πολιτική για την πανδημία, κα. Αναφέρθηκε τέλος στα πολιτικά καθήκοντα που απορρέουν από την κρίσιμη κατάσταση στη διεθνή και εσωτερική σκηνή, επικεντρώνοντας στα ζητήματα του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Επακολούθησαν τοποθετήσεις συντρόφων και συναγωνιστών που εμπλούτισαν τη συζήτηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ) που απηύθυναν χαιρετισμό και επιγραμματικά ανέπτυξαν τις θέσεις της οργάνωσής τους πάνω στα επίκαιρα ζητήματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το