Ανταπόκριση

Μαζική διαδήλωση καταγγελίας του νέο αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα παρά την βροχόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια. Εκτός από τις φοιτητικές οργανώσεις που καλούσαν στην διαδήλωση, από μαζικούς φορείς καλέσματα υπήρχαν από τον Σ.Φ. Καλών Τεχνών, από τον σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και από την ΑΔΕΔΥ.
Η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συμμετείχαν στην διαδήλωση με δικό τους μπλοκ. Τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και με πανό και αφισέτες στο κέντρο της πόλης αλλά και στο πανεπιστήμιο καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην συγκέντρωση!
Η Πανσπουδαστική ΚΝΕ μετά από 1 χρόνο συνεχών “συμβολισμών” κάλεσε σε διαδήλωση μέσω των Συλλόγων που Ελέγχει χωρίς φυσικά να κάνει την παραμικρή προσπάθεια για συνελεύσεις ή έστω ανοιχτές διεργασίες” . Άντ αυτού γέμισε την πόλη πανό με κάλεσμα από “ΣΦ Ιωαννίνων” καπελώνοντας ακόμα και τους Συλλόγους που δεν υπάρχει καν ως παράταξη! Κινουμενη διασπαστικά όπως γνωριζει το κάλεσμα της ήταν το απόγευμα της ίδιας μέρας προσφέροντας ακόμη μια φορά τις υπηρεσίες της στο σύστημα!
Με μαζικές συνελεύσεις και μαζικούς αγώνες μακριά από διασπαστικά και συμβολισμούς και διάφορα άλλα υποκατάστατα των συλλογικών οργάνων μπορούν να υπάρξουν νίκες μπορεί το νομοσχέδιο χουντικής κοπής να μην μπορεί να στεριώσει!
Συνεχίζουμε.

Φοιτητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το