Καλή η μαζικότητα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, που διοργανώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους και οργανώσεις της αριστεράς στα Γιάννενα!

Για ακόμα μία φορά οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους, καθώς είναι προφανώς πολύ απασχολημένοι διοργανώνοντας τον “μαραθώνιο για την Παλαιστίνη” την άλλη βδομάδα, εδώ στα Γιάννενα. Μέλη της ΠΚΣ αναγκάστηκαν να καλέσουν, στην βάση της πίεσης του κόσμου, παρόλα αυτά τελικά η στήριξη τους ήταν -για ακόμη μια φορά- μονάχα στα λόγια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και η νεολαία Πορεία συμμετείχαν στην διαδήλωση με πανό και μοιράζοντας την προκήρυξη της οργάνωσης! Με τα συνθήματά του, το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ κατήγγειλε τις φασιστικές ενέργειες του κράτους του Ισραήλ και τον ιμπεριαλισμό, ενώ παράλληλα ανέδειξε την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.

***

Το Σάββατο 17/2, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Στη συγκέντρωση καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες και μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας, που με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους έδωσαν παλμό στη κινητοποίηση. Η διαδήλωση, ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και συνέχισε προς το Αμερικάνικο Προξενείο, όπου οι διαδηλωτές στάθηκαν, για να φωνάξουν συνθήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και να καταγγείλουν τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο σιωνιστικό κράτος.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, έδωσε το παρόν, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωσή του, με την οποία καλούσε το λαό της πόλης, να συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα που δίνει.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το