Απαγόρευσαν και διέλυσαν εκδήλωση υποστήριξης της Παλαιστινιακής αντίστασης

Σε απαράδεκτη και αυταρχική απαγόρευση προχώρησαν οι γερμανικές κατασταλτικές αρχές ενάντια σε προγραμματισμένη εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό. Αρχικά η βερολινέζικη αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση του κόσμου και στη συνέχεια τη διέλυσε με τη βία. Η εκδήλωση απαγορεύτηκε από τις γερμανικές αρχές με το «αιτιολογικό» ότι διοργανώνεται από «μέλη του εχθρικού προς το Ισραήλ κινήματος μποϊκοτάζ BDS, μέλη ακροαριστερών ομάδων και σεκτών». Ταυτόχρονα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έκδωσε φιρμάνι για απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον ακαδημαϊκό Σαλμάν Αμπού Σίτα, και τον χειρουργό, πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, Γασάν Αμπού Σίτα, καθώς είχε προαναγγελθεί η συμμετοχή και ομιλία τους στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη. Η απαγόρευση περιελάμβανε ακόμα και τη συμμετοχή στην εκδήλωση αλληλεγγύης μέσω τηλεδιάσκεψης και την αναπαραγωγή ηχογραφημένων βίντεο.

Ο Γασάν Αμπού Σίτα, ειδικευμένος στη χειρουργική σε περιπτώσεις πολέμου, κατάγγειλε ότι, κατά την προσαγωγή του στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, ανακρίθηκε για τον χρόνο που εργαζόταν στη Γάζα, αλλά και για την κατάθεσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ με την κατηγορία της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Αυτές είναι οι περιβόητες Ευρωπαϊκές «αξίες» που θέλουν να επιβάλλουν στους λαούς. Η «ελευθερία» της μετακίνησης, η «ελευθερία» της έκφρασης των απόψεων και ιδεών στραγγαλίζονται όταν δεν είναι σύμφωνες με την κυρίαρχη πολιτική των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Παρισιού.

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ενώ κόπτονται για την υπεράσπιση του «κράτους δικαίου», εφαρμόζουν «αλά καρτ», σύμφωνα με τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, το διεθνές δίκαιο στηρίζοντας τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ. Ήδη ξεκίνησαν εξαπολύοντας πογκρόμ ενάντια στις ιδέες και τα σύμβολα του κομμουνισμού. Τώρα φιμώνουν κάθε φωνή, που αμφισβητεί τις επιλογές τους, σε δόξα της λεγόμενης δυτικής δημοκρατίας. Και ύστερα καμώνονται πως απορούν γιατί αναπτύσσονται τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, όταν την ίδια πολιτική εφαρμόζουν ασύστολα κυβερνήσεις όπως της Γερμανίας, που συγκυβερνούν Σοσιαλδημοκράτες – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το