Εκτός κόμματος βρέθηκε ένα από τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), ο οποίος απαθανατίστηκε on camera να λέει ότι το κόμμα του “θα μπορούσε να αξιοποιήσει πολιτικά τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, αφού μπορεί κανείς να τους σκοτώσει ή να τους θανατώσει με αέριο”.

Στο βίντεο, το οποίο κατέγραψε κρυφά το δίκτυο ProSieben τον Φεβρουάριο, εμφανίζεται ο Κριστιάν Λέουτ, τότε εκπρόσωπος του AfD, να συνομιλεί σε ένα καφέ του Βερολίνου με άτομο που φαίνεται να ασπάζεται τις ακροδεξιές απόψεις.

Ερωτηθείς τότε εάν θα ήθελε να δει περισσότερους μετανάστες στη Γερμανία, το στέλεχος του AfD απάντησε: “Ναι” και εξήγησε: “Όσο χειροτερεύει η κατάσταση στη Γερμανία, τόσο καλύτερο για το AfD. Αυτό είναι χάλια, φυσικά, και για τα παιδιά μας. (…) Αλλά αυτό πιθανότατα θα μας δυναμώσει. Μετά μπορούμε να τους σκοτώσουμε (σ.σ. με όπλα) ή να τους θανατώσουμε με αέριο. Όποιο σας αρέσει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές”.

Η εφημερίδα Die Zeit αναφέρει ότι είδε ότι το βιντεοσκοπημένο απόσπασμα που κινηματογράφησε η Λίζα Λισέντια, περσόνα του TouTube που αποφάσισε στην πορεία να εγκαταλείψει την άκρα δεξιά. Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι στο βίντεο ο Λέουτ δεν φαίνεται να αστειεύεται.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Λέουτ δεν ανήκει πλέον στις τάξεις του ακροδεξιού κόμματος. Ούτως ή άλλως είχε χάσει τη θέση του εκπροσώπου τον Απρίλιο εξαιτίας ενός μέιλ στο οποίο έκανε λόγο για κατάχρηση της λέξης “φασίστας”.

Το ακροδεξιό AfD μπήκε στο κοινοβούλιο της Γερμανίας το 2017 και σήμερα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ.

Με αναρτήσεις τους στο twitter, η αναπληρώτρια επικεφαλής της ΚΟ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Kάτια Μαστ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις “αποκρουστικές, απάνθρωπες και ανοιχτά εξτρεμιστικά ακροδεξιές”, ενώ ο κοινοβουλευτικός διευθυντής των Χριστιανοδημοκρατών, Πάτρικ Σνίντερ, έγραψε: “Αηδιαστικές. Ο πρώην εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD αναζητά τρόπους για να επιδεινωθεί η κατάσταση στην  Γερμανία και δεν τον τρομάζει ούτε η άσκηση βίας. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του προέδρου Αλεξάντερ Γκάουλαντ;”.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το