Επρόκειτο να οργανωθεί στο Βερολίνο το «Συνέδριο για την Παλαιστίνη» από την Παρασκευή 12/4 έως την Κυριακή 14/4 από γερμανικές, παλαιστινιακές, αλλά και εβραϊκές οργανώσεις. Η γερμανική κυβέρνηση με τις γνωστές δικαιολογίες περί «αντισημιτισμού» είχε κηρύξει το συνέδριο απαγορευμένο από τις προηγούμενες ημέρες και είχε ξεκινήσει ένα ξέσπασμα υστερίας στα ΜΜΕ. Έφτασε στο σημείο να ρίξει την ιστοσελίδα της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για Δίκαιη Ειρήνη», γιατί εκεί πωλούνταν εισιτήρια για το συνέδριο! Το συνέδριο στρεφόταν όχι μόνο κατά της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ, αλλά και κατά της γερμανικής κυβέρνησης η οποία τη στηρίζει πολιτικά αλλά και με την παράδοση όπλων.

Η αστυνομία τελικά επέβαλε την απαγόρευση. Σχεδόν 1000 αστυνομικοί(!) αναπτύχθηκαν στον ευρύτερο χώρο γύρω από το συνέδριο. Έκοψαν το ρεύμα ώστε να διακοπεί το βίντεο στο οποίο μιλούσε ο επιζών της Νάκμπα (Καταστροφή, 15/5/1948) και ερευνητής Σαλμάν Αμπού Σίτα. Επίσης, ο δρ. Γκασάν Αμπού Σίτα (Βρετανοπαλαιστίνιος γιατρός), μάρτυρας από πρώτο χέρι της γενοκτονίας, ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομεία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πολέμου και επρόκειτο να μιλήσει στο συνέδριο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και του απαγορεύτηκε βίαια η είσοδος στη χώρα. Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου, έκαναν συλλήψεις και επέβαλαν την κηρυγμένη απαγόρευση, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα την εφαρμόσουν και τις τρεις ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γερμανικό κράτος συνέλαβε και θα στείλει σε δίκη εβραίους που συμμετείχαν στο συνέδριο, αποδεικνύοντας τελικά πόσο υποκριτικές είναι οι δηλώσεις της «ενάντια στον αντισημιτισμό».

Στο βίντεο ακούμε τα εξής:

«Συλλαμβάνετε έναν εβραίο και μετά μιλάτε για αντισημιτισμό!»

Στο πανό αναγράφεται: «Εβραίοι ενάντια στη γενοκτονία»

(στη φωτογραφία βλέπουμε αστυνομικές δυνάμεις να σταματούν κόσμο από το να προσεγγίσει το συνέδριο)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το