Σε ένα κατάμεστο “Σήμα” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, τελευταίο Σάββατο πριν τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, η κεντρική πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για να τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη ’73.

 

Στη συμπλήρωση μισού αιώνα από τα γεγονότα που στρώνουν το έδαφος για την πτώση της χούντας, την κατάκτηση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, και την έναρξη της μεταπολιτευτικής περιόδου, αντλήθηκαν από την εκδήλωση «Μνήμες Πολυτεχνείου» ζωντανές μαρτυρίες από συντρόφους που πήραν μέρος στα γεγονότα των ημερών.

Μετά την ολοκληρωμένη εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο σ. Πάνος Αργυράκης από τη μεριά της φοιτητικής παράταξης Πορείας το λόγο πήραν με τη σειρά ο σ. Σήφης Σταυρίδης, ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος και ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης.

 

Η συζήτηση άναψε από την αρχή  για τις ιστορικές στιγμές, την πάλη των ιδεών, τις λιγότερο γνωστές πλευρές του Νοέμβρη και συνεχίστηκε για αρκετή ώρα καθώς στο βήμα ανέβαιναν πολλοί συναγωνιστές που πήραν μέρος στο πολυτεχνείο και πλούτισαν με τις αφηγήσεις τους ένα ακροατήριο που διψούσε να μάθει.

Και εκεί φάνηκε καθαρά όχι μόνο το πλήθος των στελεχών του Μ-Λ ΚΚΕ που είχε πρωτοπόρο ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά κυρίως το πλήθος των στελεχών του Μ-Λ ΚΚΕ που πήρε μέρος στο Πολυτεχνείο και παρέμεινε στις γραμμές του μαρξιστικού λενινιστικού κινήματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το