Σε σαμποτάρισμα των προεδρικών κινήσεων και εμφανίσεων, καθώς και εμβληματικών συστημικών χώρων προχωρούν οι γκλιμάκωση αντίθεσης,άλλοι εργάτες διαδηλωτές, κλιμακώνοντας την αντίθεσή τους στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. 

Μετά το κόψιμο του ρεύματος στο αεροδρόμιο που θα προσγειωνόταν σήμερα ο Μακρόν, εργάτες έκοψαν το ρεύμα στο αμφιθέατρο του κολεγίου «Louise Michel de Gange» στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος.

Η εκδήλωση ματαιώθηκε ενώ τα μέλη του κόμματους του Μακρόν, έστησαν πηγαδάκι στο προαύλιο έξω από το αμφιθέατρο, προκειμένου να στήσουν μια εικόνα με τον Μακρόν να τους μιλάει.

Πάντως η επιχείρηση που έστησε η γαλλική στρατοχωροφυλακή, για να… κατασχέσει τα κατσαρολικά των κατοίκων της Ganges, μάλλον απέτυχε, καθώς πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά της παρουσίας του Μακρόν.

Την ίδια μέρα, την Πέμπτη, εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο Χρηματιστήριο του Παρισίου, Euronext.

Ανεμίζοντας σημαίες και κρατώντας φωτοβολίδες, κατέλαβαν την Euronext, φωνάζοντας: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ».

Πρόκειται για ένα σύνθημα που έχει γίνει δημοφιλές στο πλαίσιο των μαζικών διαδηλώσεων και απεργιών που ξέσπασαν από τον Ιανουάριο με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ειδικότερα την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το