Στα κεντρικά γραφεία του πολυτελούς οίκου μόδας «Louis Vuitton» εισέβαλαν Γάλλοι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», περίπου 400.000 πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας για άλλη μια φορά, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.

Ανάβοντας φωτοβολίδες και ρίχνοντας καπνογόνα στο κτίριο της λεωφόρου Montaigne που βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία, περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του οίκου μόδας για να στείλουν το δικό τους μήνυμά τους στην κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο «σύμβολα του καπιταλισμού και επιχειρηματικών κολοσσών».

Το πρωί της προηγούμενης ημέρας των απεργιών, μικρές ομάδες μπήκαν σε κτίρια που στεγάζονταν τα γραφεία της BlackRock και της Natixis.

Η κυβέρνηση του Μακρόν υποστηρίζει πάντως ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των ποσοστών απασχόλησης και την ανάσχεση της συσσώρευσης ελλειμμάτων στο τεράστιο δημόσιο σύστημα συνταξιοδότησης, καθώς ο πληθυσμός γερνάει.

Τα συνδικάτα ωστόσο τονίζουν ότι η αλλαγή των ορίων ηλικίας για τη διεκδίκηση πλήρους σύνταξης θα επιβαρύνει δυσανάλογα τους λιγότερο εύπορους και ότι υπάρχουν άλλες επιλογές για εξισορρόπηση του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους.

πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το