Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν – Φυγαδεύτηκε από θέατρο | in.gr

Σύμφωνα με το BFMTV, ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγος του Μπριζίτ, επισκέφθηκαν θέατρο στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής αλλά έγιναν αντιληπτοί από διαδηλωτές, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το κτίριο ώστε να εισέλθουν σε αυτό, αν και εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η παρακολούθηση της παράστασης διεκόπη βιαίως, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές  δυνάμεις της αστυνομίας τον απομάκρυναν από το σημείο.

Η βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο κόντεψαν να λιντσάρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

https://twitter.com/i/status/1218277792430854150

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο των Social Media, δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν.

Επί έξι εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους οι Γάλλοι διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το