Η εκτεταμένη δυσαρέσκεια κατά του Προέδρου Μακρόν έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και τις οργανώσεις γονέων

Την Πέμπτη, Γάλλοι δάσκαλοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις ασυνεπείς πολιτικές υγείας, οι οποίες αφορούσαν τρία διαφορετικά πρωτόκολλα COVID-19 σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Αυτό δεν είναι απεργία κατά του ιού, είναι απεργία ενάντια στην έλλειψη διαβούλευσης», είπε ο γραμματέας της Γαλλικής Δημοκρατικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CFDT), Λοράν Μπερζέρ, σχολιάζοντας ότι η απεργία έχει υποστηριχθεί από το 62% των δασκάλων γυμνασίων και το 75% των εργαζομένων στο δημοτικό σχολείο.

Στη Ρουέν

Η εκτεταμένη δυσαρέσκεια κατά της διοίκησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλα τα συνδικάτα στον τομέα της εκπαίδευσης και τις κορυφαίες οργανώσεις γονέων.

Στις κυριότερες γαλλικές πόλεις, δάσκαλοι και γονείς διαδηλώνουν ενάντια στα πρωτόκολλα του COVID. Κοινωνικές οργανώσεις κάλεσαν σε διαδηλώσεις στο πάρκο Luxembourg Gardens, δίπλα στη Γερουσία στο Παρίσι.

Την παραμονή της επιστροφής στα μαθήματα στις 2 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε ένα περίπλοκο πρωτόκολλο υγείας, το οποίο αργότερα δικαιολόγησε ο πρωθυπουργός Jean Castex, υποστηρίζοντας ότι «αλλιώς» η όμικρον θα εξαπλωθεί γρήγορα και «σε λίγες μέρες, όλες οι τάξεις θα έκλειναν στη Γαλλία».
Οι αυστηρές διατάξεις του πρωτοκόλλου χαλάρωσαν δύο φορές μετά από εκείνη την ημέρα.

Στη Νιμ

Για τα συνδικάτα, το σχολείο πρέπει πάνω από όλα να έχει τα μέσα να συνεχίσει να λειτουργεί παρά την κρίση. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να αναπτύξουν περισσότερους πόρους για την ασφάλεια των σχολείων, εξοπλίζοντας τις τάξεις με αισθητήρες CO 2 και καθαριστές αέρα, διασφαλίζοντας ότι όλα μπορούν να αερίζονται σωστά (αυτό δεν συμβαίνει σήμερα) και παρέχοντας μάσκες FFP2 δασκάλους (στους οποίους υποσχέθηκαν χειρουργικές μάσκες μόλις πριν από δέκα ημέρες ). Ζητούν επίσης μέσα για να διασφαλιστεί ότι οι απόντες εκπαιδευτικοί θα αντικατασταθούν από καταρτισμένα άτομα που μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της μάθησης.

Στο Στρασβούργο
Στο Στρασβούργο

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στα νοσοκομεία συνεχίζει να επιδεινώνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία. Τις τελευταίες 24 ώρες, η Γαλλία κατέγραψε 361.719 μολύνσεις COVID-19 και 294 σχετικούς θανάτους.

πηγή: .telesurenglish.net, lemonde.fr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το