Παγκόσμιο ξέσπασμα αλληλεγγύης στον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό!

Πλημμύρα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης έχει κατακλύσει όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε δεκάδες χώρες του κόσμου θυμίζουν τις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις προηγούμενων δεκαετιών! Οι λαοί όλου του κόσμου, παρά την ιμπεριαλιστική και σιωνιστική προπαγάνδα, που προσπαθεί να αμαυρώσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων, βγαίνουν στους δρόμους και καταγγέλλουν την εγκληματική γενοκτονική πολιτική του σιωνιστικού κράτους και των ΗΠΑ, που το προστατεύουν.

Από την Παρασκευή 13/10 και στη συνέχεια, λαμβάνουν χώρα οι μαζικότατες και με παλμό διαδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη. Εκατοντάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, στη Βαγδάτη του Ιράκ, στην Τεχεράνη του Ιράν, στο Πακιστάν, στο Λίβανο, στην πολύπαθη Υεμένη, στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τα τρομερά πλάνα να κάνουν το γύρω του κόσμου. Μάλιστα, μεγάλη μάζα διαδηλωτών στο Αμμάν προσπάθησε να προσεγγίσει τα σύνορα με το Ισραήλ, για να δείξει την αλληλεγγύη του και την ετοιμότητά του να πολεμήσει μαζί με τους Παλαιστίνιους. Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα σε εκείνο το σημείο. Στην Κωνσταντινούπολη, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Οι λαοί στη Μέση Ανατολή έχουν ζήσει στο πετσί τους την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα των ΗΠΑ, είναι συγγενείς με τον Παλαιστινιακό λαό και για αυτό δεν θα μπορούσαν παρά να γεμίζουν συνεχώς τις πλατείες και τους δρόμους τους για την Παλαιστίνη. Αντίστοιχα, μαζικότατες διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Κάιρο, στην Αίγυπτο γενικά, σε όλη τη Βόρεια Αφρική, ακόμα και στη διαλυμένη Τρίπολη της Λιβύης. Ακόμα, χιλιάδες διαδήλωσαν στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Κι αν για τους λαούς της Μέσης Ανατολής ήταν δεδομένο ότι θα βγουν στους δρόμους, πρωτοφανείς ήταν (και παραμένουν) οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλο το Δυτικό κόσμο. Φαίνεται τελικά ότι δεν πιάνει η προπαγάνδα, που μιλάει για τους «τρομοκράτες Παλαιστίνιους». Δεκάδες χιλιάδες ή και παραπάνω διαδήλωσαν στο Λονδίνο, αντίστοιχα χιλιάδες στο Μάντσεστερ και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας. Μαζικότατες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Ισπανία, στη Ρώμη, τη Νάπολη, σε όλη την Ιταλία, στη Στοκχόλμη, στην Κοπεγχάγη, στο Άμστερνταμ και αλλού. Στη Γλασκόβη και σε πολλές πόλεις της Σκωτίας, χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους. Σε Γαλλία, Αυστρία, και Γερμανία, τα αστικά κράτη απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις, ωστόσο αυτό -και παρά την καταστολή- δεν απέτρεψε χιλιάδες να βγουν στους δρόμους, δηλαδή να σπάσουν τις χουντικές απαγορεύσεις.

Εικόνες άλλων εποχών ήρθαν και από τις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Σικάγο, οι διαδηλώσεις αποτελούνταν από δεκάδες χιλιάδες λαού. Σε δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους. Η δήλωση ενός Κορεάτη στη συγκέντρωση της Νέας Υόρκης αποδεικνύει ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι εδώ: «Ως Κορεάτες γνωρίζουμε ότι ο ιμπεριαλισμός είναι ο κοινός μας εχθρός. Αυτός είναι ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Κορέα διαιρεμένη και, την ίδια στιγμή, την Παλαιστίνη υπό κατοχή».

Μεγάλη μάχη δίνουν και οι φοιτητές στο Χάρβαρντ! Δεκάδες οργανώσεις τους (ανάμεσά τους και εβραϊκές) υπέγραψαν κείμενο, με βάση το οποίο υπεύθυνο του πολέμου θεωρούν το κράτος του Ισραήλ. Αμερικανοί πολιτικοί, αμερικανοί και σιωνιστές ολιγάρχες και χρηματοδότες του Χάρβαρντ αμέσως άσκησαν πιέσεις, για να φιμωθούν οι φοιτητές που δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, ενώ ζήτησαν και τα ονόματά τους, ώστε να «μην τους προσλαμβάνουν για δουλειές στο μέλλον»! Απέναντι σε αυτό το όργιο…«δημοκρατίας», οι φοιτητές του Χάρβαρντ απάντησαν με μια διαδήλωση 1000 ατόμων μέσα στην πανεπιστημιούπολη!

Στη Λατινική Αμερική, στο Σαντιάγο της Χιλής, στη Βραζιλία, στη Βενεζουέλα, οι λαοί έδειξαν τη μαζική αλληλεγγύη τους. Άλλωστε, οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, όπως και αυτοί της Μέσης Ανατολής, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την δολοφονική πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, οι λαοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Στο Μπαγκλαντές, αλλά και σε πόλεις της Μαλαισίας, τα βίντεο στο διαδίκτυο μας δείχνουν διαδηλώσεις με μεγάλη μαζικότητα, οργή και παλμό. Το ίδιο και σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, όπου και εκεί κατά χιλιάδες βγήκε ο λαός στους δρόμους.

Μετά το δολοφονικό χτύπημα του Ισραήλ στο νοσοκομείο στη Γάζα, ξανά εκατοντάδες χιλιάδων σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας το νέο αυτό έγκλημα. Ήδη από το βράδυ του χτυπήματος, την 17η Οκτωβρίου, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών της Μέσης Ανατολής, σε διαδηλώσεις οργής κατά της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ. Επιπλέον, χιλιάδες βγήκαν και στους δρόμους της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όχι μόνο για να καταγγείλουν το δολοφονικό χτύπημα, αλλά και για να καταγγείλουν τη συμβιβασμένη Παλαιστινιακή Αρχή. Είναι φανερό ότι το δεύτερο κύμα των διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα μεγαλύτερο, ιδιαίτερα μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο.

Ο λαός του Ισραήλ και οι αντισιωνιστές Ισραηλίτες σε μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο μαζικών κινητοποιήσεων, ο λαός του Ισραήλ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από την Τετάρτη 9/10, γίνονται συνεχώς διαμαρτυρίες με κύριο αίτημα τη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, για να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί όμηροι. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση του Ισραήλ για την πολιτική της, για τον πόλεμο και τις σφαγές σε βάρος των Παλαιστινίων και κεντρικό σύνθημα τους είναι το «Μπίμπι παραιτήσου» (Αναφέρονται στον Νετανιάχου). Τη Δευτέρα 9/10 πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε διάφορα σημεία του Τελ Αβίβ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις. Το ίδιο και την Τετάρτη 11/10. Και τις δύο ημέρες παρακρατικοί ακροδεξιοί μαζί με την αστυνομία επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους στις συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ!

Την Παρασκευή 13/10 έγινε διαδήλωση αντισιωνιστών Εβραίων στη συνοικία Μέα Σερί στην Ιερουσαλήμ, η οποία χτυπήθηκε από την αστυνομία. Το Σάββατο 14/10, οι διαδηλώσεις έγιναν πιο μαζικές, με κύρια αυτή κοντά στο Υπουργείο Άμυνας και στο Γενικό Αρχηγείο του Ισραηλινού Στρατού, στο Τελ Αβίβ. Διαμαρτυρίες οργανώθηκαν εκείνη την ημέρα έξω από τα σπίτια Υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και του ίδιου το Νετανιάχου. Οι διαδηλώσεις με αιχμή μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, αλλά και την καταγγελία της κυβέρνησης του Ισραήλ και του πολέμου που διεξάγει συνεχίζονται πλέον καθημερινά.

Σπουδαίες είναι και οι κινητοποιήσεις των Εβραίων στο εξωτερικό! Ξεχωρίζουν οι μαζικές συγκεντρώσεις τους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στη Νέα Υόρκη, με κεντρικό σύνθημα το «NOT IN OUR NAME» («ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ»), καταγγέλλοντας το σιωνιστικό καθεστώς που διαπράττει γενοκτονία στο όνομά τους! Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων έγιναν δεκάδες συλλήψεις, ακόμα και απογόνων επιζώντων του Ολοκαυτώματος! Κορυφαία κινητοποίησή τους η διαδήλωση χιλιάδων στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη 18/10, η οποία κατέληξε σε εισβολή εκατοντάδων Εβραίων στο Αμερικανικό Κογκρέσο, στο Καπιτώλιο! Με τον πιο δυναμικό τρόπο έστειλαν το μήνυμα ότι είναι υπέρ της ειρήνης, κατά του πολέμου και της γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που διαπράττει το Ισραήλ με την αποφασιστική στήριξη των ΗΠΑ.

*κεντρικό σύνθημα στη διαδήλωση του Λονδίνου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το