Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ της Δ.Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Εδώ και αρκετούς μήνες, από την ημέρα που ανέλαβε ως Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, επικρατεί ένα καθεστώς απειλών και τρομοκράτησης με σκοπό τον εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα:

Στην αρχή της θητείας του αρνήθηκε να συναντηθεί με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα συναντηθώ μόνο με τους προέδρους των ΕΛΜΕ». Στη συνέχεια, όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συναδέλφων απαίτησαν να συναντηθούν μαζί του εκείνος κάλεσε την αστυνομία. Στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, προκειμένου να μην πάρει θέση σε μία σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων που του τέθηκαν, αποχώρησε προφασιζόμενος απρεπή συμπεριφορά συναδέλφων. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η αποχώρησή του ήταν μία τακτική, διότι από τότε ουδέποτε ήταν παρόν σε τρεις προειδοποιημένες συναντήσεις με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, γράφοντάς μας στα παλαιότερα των υποδημάτων του υποστηρίζοντας μάλιστα ανειλημμένες υποχρεώσεις τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες (πάντα οι ενημερώσεις για τη μη παρουσία του γίνονταν μέσω τρίτων).

Συνεχίζοντας τον εκφοβισμό προς τους εκπαιδευτικούς, με εντολή του, στάλθηκαν στα σχολεία της Α΄ Αθήνας υπεύθυνες δηλώσεις(!!!) προκειμένου οι συνάδελφοι να υπογράφουν την νόμιμη άσκηση των δικαιωμάτων τους για απεργία, στάση εργασίας και αποχή. Η σθεναρή αντίδραση των σωματείων της Α Αθήνας, ανάγκασε τον προϊστάμενο να αποσύρει την αντιδημοκρατική και παράνομη του εντολή.

Ακόμη, ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας με εντολή του, επέβαλε υποχρεωτικές πεντάωρες υπερωρίες σε συναδέλφους προκειμένου να καλύψει λειτουργικά κενά των σχολείων ακόμη και δέκα ωρών, αντί να διορίσει, ως όφειλε, αναπληρωτές. Ταυτόχρονα, συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν σε 4 και 5 σχολεία με ότι αυτό σημαίνει για τις εργασιακές συνθήκες και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας έφτασε στο σημείο, να επιστρατεύσει συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρώην μέλος του ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, υλοποιούσε τις αποφάσεις του Διευθυντή της Α΄ Αθήνας για υπερωρίες – μετακινήσεις κ.λπ. χρησιμοποιώντας απαξιωτικές εκφράσεις. Αναρωτιόμαστε αν είναι νόμιμη ή παράνομη η παρουσία του στα γραφεία του ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας.

Όποιος συνάδελφος τολμήσει να εκφράσει άποψη αντίθετη με τα παραπάνω, αντιμετωπίζει τον φόβο της Ε.Δ.Ε. ή ακόμα και την απόλυσή του. Είναι γνωστή η τακτική του προϊσταμένου ο οποίος προσπαθεί να τρομοκρατήσει με την πρακτική του συλλόγους, συναδέλφους και διοικήσεις σχολείων. Ο ίδιος φαίνεται να έχει δώσει προφορική εντολή σε διευθυντές, να μην στέλνουν τίποτα γραπτώς στην διεύθυνση. Όποιος ζητήσει, διεκδικήσει ή διαφωνήσει με επιλογές της διεύθυνσης έχει να λάβει την περιπέτεια της προκαταρκτικής και της ΕΔΕ. Σε αυτό, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι μόνος. Το σωματείο θα είναι μπροστά για να υπερασπίσει κάθε συνάδελφο, σύλλογο που βάλλονται από την διοίκηση.

Ο κ. Νικολόπουλος, έχει πλέον ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Επέβαλε σε συνάδελφο, την πειθαρχική ποινή του προστίμου 6 ημερών, επειδή τόλμησε να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του για κενά σε σχολείο που υπηρετεί, κατηγορώντας τον για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς!!!!

Απαιτούμε, ο διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, να αποσύρει άμεσα την ποινή στον συνάδελφο που στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου εξέφρασε την ανησυχία του για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου του.

Τον καλούμε, για άλλη μία φορά, να ασκήσει το διοικητικό του έργο χωρίς εκφοβισμούς και απειλές, με συμπεριφορά που αρμόζει στη θέση του, σεβόμενος τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

Γ ια το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μπάμπης Κόκλας Τσούλας Παυσανίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το