Το κοινό γραφείο συνδέσμου Βορρά-Νότου καταστράφηκε εντελώς με μια δυνατή έκρηξη την Τρίτη στις 2:50 μμ.
Αυτή η λιτή ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ, που συνόδευσε την ιδιαίτερου συμβολισμού καταστροφή του άδειου κτιρίου της παραμεθορίου, σφραγίζει και τυπικά τον τερματισμό των διακορεατικών διαπραγματεύσεων, που ξεκίνησαν με την «ιστορική» αμερικανοκορεατική Σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης τον Ιούνη του 2018 και κατέρρευσαν στις αρχές του επόμενου χρόνου στο Ανόι, με την αποχώρηση της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας.

Η κατάρρευση των διακορεατικών συνομιλιών για την ειρηνική διευθέτηση στην Κορεατική Χερσόνησο δεν είναι άμοιρη της όξυνσης του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ιδιαίτερα στην περιοχή του «Ινδοειρηνικού». Οι ΗΠΑ συντηρώντας την κρίση επιδιώκουν το πλευροκόπημα Κίνας και Ρωσίας και ταυτόχρονα κρατούν σφικτά στο πολεμικό τους άρμα τους στενούς συμμάχους τους στην περιοχή (Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ν. Κορέα, Αυστραλία).

Η Βόρεια Κορέα έχει απευθύνει αρκετές προειδοποιήσεις στη Σεούλ τις τελευταίες ημέρες, ότι θα καταστρέψει το γραφείο αυτό που δημιουργήθηκε το 2018. Σε αυτό εργάζονταν δεκάδες αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, αλλά παρέμενε κλειστό από το Γενάρη.
Παρά τις συμφωνίες που είχαν γίνει, οι νοτιοκορεατικές αρχές εξακολουθούσαν να κλιμακώνουν τις επιθέσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, οι νοτιοκορεατικές αρχές υποκινούσαν και στήριζαν ενεργητικά τις προκλητικές δραστηριότητες αποστατών, οι οποίοι διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό κατά της Λ.Δ. Κορέας.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Β. Κορέας (CKNA):
«Το γραφείο συνδέσμου, το οποίο ιδρύθηκε στη βιομηχανική ζώνη Kaesong για τη διευκόλυνση της στενής συζήτησης μεταξύ των αρχών του Βορρά και του Νότου και την πλήρη ανταλλαγή και συνεργασία, εκτιμήθηκε ως καρπός της ιστορικής συνόδου κορυφής Βορρά-Νότου Panmunjom τον Απρίλιο του 2018, αλλά μετατράπηκε σε άχρηστο οικοδόμημα από τις ανίκανες αρχές της Νότιας Κορέας…

Παρακολουθώντας στενά τη στάση των αρχών της Νότιας Κορέας, θα καθορίσουμε την ένταση για τη λήψη διαδοχικών μέτρων δράσης κατά του εχθρού και την ώρα για αποφασιστικές ενέργειες ως απάντηση στην επακόλουθη διαγωγή και συμπεριφορά τους.

Σε μια τόσο οξεία κατάσταση όπως τώρα, η ντροπιαστική και απερίσκεπτη στάση και απάντηση των αρχών της Νότιας Κορέας θα οδηγήσει στα αυστηρότερα αντίποινά μας».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το