Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat για το 2021 είναι αποκαλυπτικά για την οικονομική εξαθλίωση στην οποία βουλιάζουν οι λαοί της Ευρώπης.
Το 21 % του πληθυσμού της Ευρώπης, περίπου δηλαδή 95 εκατομμύρια κόσμου(!), βρέθηκε το 2021 κοντά στον κίνδυνο φτώ­χειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Ακόμα πιο δυσοίωνα όμως είναι τα στοιχεία για την Ελλάδα, στην οποία το 28% των κατοίκων της βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο φτώχειας, ενώ μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία ήταν σε χειρότερη κατάσταση.
Το αν ο ελληνικός λαός έχει σπρωχτεί στον πάτο της ευρωπαϊκής φτώχειας αυτό, φυσικά, δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στα βαθιά αντιλαϊκά μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής.
Η Εurostat καταγράφει μια θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό απέναντι στην οποία ηχούν πολύ προκλητικά οι δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, “για την Ελλάδα που έχει αποκτήσει την οικονομική της αυτονομία και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη”, καθώς και ότι ” η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παλεύει για να ευημερούν οι πολίτες και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν για αυτούς και τις οικογένειές τους”.
Οι ευκαιρίες και η ευημερία φυσικά ανθίζουν στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά για όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Εν αντιθέσει, ο ελληνικός λαός είναι αντιμέτωπος με μια καταλήστευση του εισοδήματός του με τις υπέρογκες αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και όλα τα βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο κανένα μέτρο δεν παίρνει και ευκαιρίες δεν δίνει, αλλά η πολιτική της αφήνει τους άνεργους χωρίς καμιά στήριξη, οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καταβυθισμένοι και νέα αντεργατικά μέτρα νομοθετούνται.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το