Ανταπόκριση 

16 Μάρτη: Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο

Με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στο Βόλο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου. 

Στη συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε προς τον ΟΣΕ, με δικό της πανό πήρε μέρος η ΕΡΓ.Α.Σ. και οι σύντροφοι του κόμματος. Μοιράστηκε η προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ. και με την παρουσία της και τα συνθήματα κατάγγειλε τη κυβερνητική πολιτική, καθώς και τις ψεύτικες υποσχέσεις που πλασάρουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ ακολούθησε το δικό του δρόμο οργανώνοντας ξεχωριστή συγκέντρωση στο Θόλο, διασπώντας την ενότητα του εργατικού κινήματος.

Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν απ’ το δρόμο του αγώνα. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούν θα κινηθούν οι δυνάμεις της ΕΡΓ.Α.Σ. και του Μ-Λ ΚΚΕ την επόμενη περίοδο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Με πρωτοφανή αγριότητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν ενάντια στο πατέρα του Βασίλη Μάγγου και στους συγκεντρωμένους, έξω απ’ τα δικαστήρια, που απαιτούσαν τη καταδίκη των τριών αστυνομικών, που βασάνισαν το Βασίλη και τον οδήγησαν τελικά στο θάνατο.

Η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική βάρβαρη αστυνομική βία και απαιτεί τη παραδειγματική καταδίκη των υπευθύνων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το