Ανησυχία έχει προκληθεί στον Βόλο, εξ αιτίας του θανάτου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, δύο ηλικιωμένων ανθρώπων από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου, όπως ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν δύο ηλικιωμένους άνδρες, 73 ετών που αντιμετώπιζαν όμως και καρδιολογικά προβλήματα και που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ για την προσβολή τους από την γρίπη Η1Ν1.

Παράλληλα, χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ μία 45χρονη γυναίκα, με λοίμωξη του αναπνευστικού, εμφάνιζε τα συμπτώματα του ιού Η1Ν1 και αφού ελέγχθηκαν δείγματά της, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από το ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Μ. Δραμητινό που μίλησε και επιβεβαίωσε το περιστατικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο νοσηλεύονται παράλληλα δύο ακόμη άτομα που έχουν προσβληθεί από την γρίπη Η1Ν1, αλλά ευτυχώς η υγεία του 45χρονου άνδρα εξελίσσεσαι θετικά, αφού για πολλές ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ, ενώ τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος στην Α’ Παθολογική του Νοσοκομείου. Η άλλη περίπτωση αφορά επίσης έναν ενήλικα άνδρα ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ίδιου Νοσοκομείου, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δραμητινός

Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί αρκετά περιστατικά του ιού Η1Ν1 στην περιοχή της Μαγνησίας και σε όλες οι περιπτώσεις χρειάσθηκε η νοσηλεία στην ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου.

πηγή: απε-μπε

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το