Μια καινούργια «μαύρη αγορά» ευδοκιμεί στη Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια, νεαρά άτομα, ακόμα και παιδιά κάτω των 15 ετών, δουλεύουν παράνομα ως διανομείς έτοιμου φαγητού.
Όπως επισημαίνει το BBC, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο οι διανομείς που εργάζονται για τις μεγάλες εταιρείες παράδοσης έτοιμου φαγητού να είναι ενήλικοι, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο και να τους επιτρέπεται η εργασία στη Βρετανία. Σχεδόν όλες οι εταιρείες διατυμπανίζουν ότι πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους πριν αδειοδοτήσουν τον εκάστοτε διανομέα τους.

Αυτό όμως που συμβαίνει είναι ότι ο νόμος επιτρέπει στον διανομέα να «δανείσει» σε όποιον θέλει την άδειά του. Στην περίπτωση αυτή, η ευθύνη για το ποιος θα κάνει τη μεταφορά του φαγητού δεν βαρύνει την εταιρεία, αλλά αυτόν που πήρε την άδεια.
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν οι γονείς ενός 17χρονου, που έχασε τη ζωή του ενώ έτρεχε να προλάβει τη διανομή φαγητού με το μηχανάκι του, αποκάλυψαν ότι ο γιος τους από τα 15 του έκανε αυτή τη δουλειά. Η οικογένειά του αποφάσισε να μιλήσει, καθώς, όπως λέει, οι ευθύνες των εταιρειών, αλλά και του κράτους εξαιτίας του νομικού κενού, είναι τεράστιες.

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν κάτοχοι λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης να πωλούν ή να νοικιάζουν άδειες διανομέων ακόμα και σε ανήλικους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Βρετανία που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους μόνο φέτος έχουν καταγράψει 381 παραβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με διανομείς οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να εργαστούν.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το