Ένα περιστατικό ενδεικτικό της επικίνδυνης ανόδου της ακροδεξιάς στη Βραζιλία έλαβε χώρα χθες σε γειτονιά της πόλης Πόρτο Αλέγκρε. Μια 19χρονη γυναίκα που φορούσε μπλούζα με την στάμπα “#ΌχιΑυτόν” (στα πορτογαλικά #EleNão, πρόκειται για αναφορά στον φασίστα υποψήφιο για την προεδρία της χώρας Ζαίρ Μπολσονάρο) δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Η 19χρονη επέστρεφε σπίτι της όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μια ομάδα ανδρών οι οποίοι την πλησίασαν και άρχισαν να την απειλούν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ βραζιλιάνικων μέσων, οι οπαδοί του Μπολσονάρο, αφού εξύβρισαν και άσκησαν σωματική βία ενάντια στη νεαρή γυναίκα, την ακινητοποίησαν και χάραξαν με μαχαίρι το σήμα της σβάστικας στην κοιλιακής της χώρα.

Η φωτογραφία με την χαραγμένη στην κοιλιά της νεαρής γυναίκας σβάστικας κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις τόσο στη Βραζιλία όσο και στο εξωτερικό. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, πληθαίνουν οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στον ακροδεξιό Μπολσονάρο, ενώ σε τροχιά συσπείρωσης βρίσκονται σύσσωμες οι αριστερές δυνάμεις της χώρας εν όψει του δεύτερου γύρου στις 28 Οκτώβρη.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο, ο Μπολσονάρο – νοσταλγός της δικτατορίας του Πινοσέτ και γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις- έλαβε το 46% των ψήφων, έναντι 29,3% του σοσιαλδημοκράτη, υποψήφιου με το Κόμμα Εργασίας (PT), Φερνάντο Χαντάτ.

Πηγή: atexnos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το