Χιλιάδες νέοι σε πασίγνωστα ΑΕΙ των ΗΠΑ ξεσηκώνονται εκφράζοντας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Οι συλλήψεις δεν τους τρομάζουν.

Αυτό τον καιρό, οι σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν σε δεκάδες πανεπιστήμια των ΗΠΑ

«Φωτιά» παίρνουν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από τις πυρετώδεις κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών που στέκονται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Όχθη.

Παρά το μπαράζ συλλήψεων από την αστυνομία και τις σπασμωδικές αντιδράσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν και του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου που μπερδεύουν σκοπίμως τον αντισημιτισμό με τις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και του στρατού του Ισραήλ που σφαγιάζουν, τρομοκρατούν και καταδυναστεύουν καθημερινά τους Παλαιστίνιους, οι φοιτητές δεν το βάζουν κάτω και διαδηλώνουν με όποιον τρόπο μπορούν εκφράζοντας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Κατά μία έννοια, ο μεγάλος ξεσηκωμός πολλών φοιτητικών συλλόγων στις ΗΠΑ είχε να γίνει από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ και προκαλεί ανησυχία στις μηχανές προπαγάνδας του ισραηλινού κράτους που βλέπει πως δεν πιάνουν τόπο τα «επιχειρήματα» περί «αυτοάμυνας» στη Γάζα…

Μόνο σήμερα, η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στο Κονέκτικατ και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, καθώς εντείνονται οι φοιτητικές διαμαρτυρίες για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά οι φωνές για ανάσχεση των επενδύσεων του πανεπιστημίου σε πολεμικές βιομηχανίες.

Τη Δευτέρα, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ακύρωσε τα δια ζώσης μαθήματα τη Δευτέρα ως απάντηση στους διαδηλωτές που έστησαν καταυλισμούς με σκηνές στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, οι αστυνομικοί εισήλθαν σε κατασκήνωση στο Gould Plaza κοντά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε μία προσπάθεια να διαλύσουν την κινητοποίηση εκατοντάδων διαδηλωτών που αψήφησαν τις προειδοποιήσεις του πανεπιστημίου για «συνέπειες» αν δεν εκκένωναν την πλατεία.

Αντ’ αυτού, οι φοιτητές φώναξαν: «Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ησυχάσουμε. Αποκαλύψτε!»

Σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα Washington Square News οι αστυνομικοί της Ν.Υόρκης συνέλαβαν τους φοιτητές με την κατηγορία πως είχαν «ανάρμοστη συμπεριφορά» και «εμπόδισαν παράνομα την κυκλοφορία».

Στο πλευρό των φοιτητών είναι συχνά και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού των πανεπιστημίων

Ο πυρετός των φιλοπαλαιστινιακών φοιτητικών κινητοποιήσεων μεταδίδεται σαν «φωτιά» και στα πανεπιστήμια Harvard, Brown, Princeton, Northwestern, MIT, Emerson, Barclay, North Carolina κ.α.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το