Για να μην ξεχνιόμαστε, το «σκάνδαλο» Novartis -κατά ΣΥΡΙΖΑ- ή η «σκευωρία» -κατά ΝΔ- επανέρχεται… Για να επιβεβαιωθεί, για άλλη μια φορά, με όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες, πως η σκανδαλολογία που προκύπτει κατά καιρούς δεν έχει ποτέ στόχο την αποκάλυψη και διερεύνηση των πραγματικών σκανδάλων και την τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Είναι πάντα όχημα πολιτικών σκοπιμοτήτων, ένα σκηνικό φτηνής δημαγωγίας και εντυπωσιασμών, που αποβλέπει στην υπονόμευση των πολιτικών αντιπάλων. Η προβαλλόμενη, κάθε φορά, προπαγάνδα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και αναμέτρηση -δήθεν- με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αποτελεί προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι πραγματικές επιδιώξεις. Και να οδηγηθούμε, κατά κανόνα, στη συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων, με τις ευθύνες να χάνονται μέσα στους λαβύρινθους της πολιτικής, οικονομικής και δικαστικής εξουσίας.

Το σκάνδαλο της Novartis και υπαρκτό και μεγάλο είναι. Και υπάρχουν βεβαιότατα βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και θα πρέπει πράγματι να αποκαλυφθεί τι συνέβη στον χώρο του φαρμάκου με την περίπτωση της Novartis. Η διαλεύκανση του σκανδάλου και η τιμωρία των ενόχων είναι λαϊκή απαίτηση. Γιατί αυτός που το πλήρωσε, όπως και όλα τα σκάνδαλα, είναι ο ελληνικός λαός. Οι μίζες και οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων από τη δική του τσέπη βγήκαν.

Η υποκρισία, η επιλεκτική συγκάλυψη, ο αλληλοσπαραγμός, η παρωδία κάθαρσης τελικά, βοούν. Και δεν αφορούν μόνο το αστικό πολιτικό σύστημα. Αυτή τη φορά, έχει την «τιμητική» της και η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη». Μια «Δικαιοσύνη» που δεν κρατάει καν τα προσχήματα και αλληλοσπαράσσεται, μοιρασμένη σε «λειτουργούς» φιλοσυριζαίους και φιλονεοδημοκράτες και σε διακριτά επιχειρηματικά συμφέροντα. Για να αποκαλυφθεί -για άλλη μια φορά- πως ποδηγετείται -απροκάλυπτα- από πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας.

Βούρκος και σαπίλα, ακραία παρακμιακά φαινόμενα στους θεσμούς και μηχανισμούς της «αστικής δημοκρατίας»…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το