ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με συγκέντρωση στο χώρο του Πανεπιστημίου και πορεία, τιμήθηκαν τα 46 χρόνια απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.  Η συγκέντρωση είχε μαζικά χαρακτηριστικά και κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην  αμερικανοκρατία αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Με συνθήματα όπως ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και άλλα οι πολίτες του Βόλου εξέφρασαν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα και την αντίθεση τους στη μετατροπή της Μαγνησίας και όχι μόνο σε αμερικανονατοϊκή βάση.
Επίσης με συνθήματα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού άσυλου ενάντια στη πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, αλλά και ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων εξέφρασαν την αντίθεση τους στη κυβερνητική πολιτική.
Στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν και ορισμένα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μάλιστα επεδίωξαν να μπουν και στην κεφαλή της πορείας, που αποδοκιμάστηκαν έντονα απ’ τους διαδηλωτές που απαιτούσαν να απομακρυνθούν απ’ τη συγκέντρωση.
Η Κομματική Οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με τις σημαίες του κόμματος και την προκήρυξη στο μπλοκ της Λ.Α.-Α.Α.Σ.και μαζί με άλλους συναγωνιστές και με τα συνθήματα έδωσαν το δικό της τόνο στην πορεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το